Dropbox en Zoom kondigen strategisch partnership aan

15-10-2018 | door: Redactie

Dropbox en Zoom kondigen strategisch partnership aan

Dropbox en Zoom Video Communications hebben een strategische samenwerking aangekondigd om collaboration op afstand voor teams en gebruikers uit te breiden.

De twee bedrijven ontwikkelen daarvoor een reeks platformonafhankelijke functies die real-time communicatie rond gedeelde Dropbox-content mogelijk maken, waardoor teamwork effectiever wordt. Daarnaast zal Dropbox een strategische investering in Zoom doen om de ontwikkeling van geïntegreerde productervaringen door beide bedrijven te ondersteunen, aldus de twee partners.

Het partnership ondersteunt ook bij het ontdekken en gebruiken van elkaars producten, omdat beide bedrijven in eerste instantie twee integraties zullen leveren die beschikbaar zijn voor alle gebruikers op de Dropbox- en Zoom-omgevingen. 

Binnen Dropbox hebben gebruikers de mogelijkheid een ??Zoom Meeting te starten of eraan deel te nemen, terwijl ze gedeelde content bekijken en eraan werken. Deze nieuwe integratie wordt ingebouwd in de bestaande Dropbox viewer info-functie, die laat zien wie toegang heeft tot gedeelde bestanden of mappen, zodat gebruikers synchroon blijven met teamgenoten en medewerkers. Doordat de Zoom-functies zijn geïntegreerd in Dropbox kunnen gebruikers naadloos communiceren, content in real-time bespreken en effectief aan projecten werken.

Tijdens een Zoom-meeting kunnen gebruikers content zoals documenten, dia's en afbeeldingen vanuit Dropbox delen en op het scherm weergeven. De toegankelijke content kan worden opgeslagen in Dropbox vanaf het on-screen display. Wanneer een gesprek bijvoorbeeld plaatsvindt tijdens een videocall, kunnen Zoom-gebruikers verwijzen naar de gedeelde content die is opgeslagen in Dropbox en gemakkelijk real-time wijzigingen communiceren die gemaakt moeten worden tijdens de presentatie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud