ServiceNow koopt FriendlyData zoekinterface technologie

12-10-2018 | door: Witold Kepinski

ServiceNow koopt FriendlyData zoekinterface technologie

ServiceNow, speler in IT-servicemanagement, neemt voor een onbekend bedrag FriendlyData over. FriendlyData biedt een zoekinterface voor natuurlijke taal naar databases, waardoor zakelijke gebruikers vrij en natuurlijk met gegevens kunnen communiceren, en hen niet dwingt speciale vraagtalen en bedrijfsgegevens te kennen om vragen te stellen en naar inzichten te zoeken.

Friendlydata heeft richt zich op het ontwikkelen van een Augmented Intelligence-algoritme dat een Natural Language Search Interface biedt voor grote databases. 

Tot op heden heeft het team een ??best-in-class query-vertaalalgoritme ontwikkeld en begin dit jaar heeft het een op zoekopdrachten gebaseerd analyseplatform voor de onderneming gelanceerd. Deze oplossing biedt een aanzienlijke kans om te schalen binnen het ecosysteem van ServiceNow.

"Door onze natuurlijke taalquery-technologie naar het ServiceNow-platform te brengen, kan op een op zoek-gebaseerde data-discovery en data-analyse voor een uitgebreide community van ServiceNow-klanten worden gerealiseerd", zo meldt FriendlyData.

Terug naar nieuws overzicht
Software