Redactie - 15 oktober 2018

Google presenteert Cloud Identity for Customers and Partners

Google presenteert Cloud Identity for Customers and Partners image

Google presenteert Cloud Identity for Customers and Partners (CICP), een customer identity and access management (CIAM) platform. Dit helpt developers bij het toevoegen van identiteits- en toegangsbeheerfuncties van Google aan apps, gebruikersaccounts kan beschermen en veilig kan opschalen. CICP wordt in de komende weken in een bèta versie beschikbaar.

Gebruikers van web- en mobiele applicaties willen zich eenvoudig en snel zich kunnen registreren en inloggen op hun favoriete apparaten. App developers kunnen hun eigen identiteits- en toegangsbeheerfunctionaliteit bouwen, maar dit gaat wel gepaard met een aantal uitdagingen. Dit is te wijten aan de complexiteit van het bouwen en onderhouden van een identiteitssysteem, het up-to-date blijven met de laatste authenticatie-eisen en het beschermen van het gebruikersaccount. Dit terwijl bedreigingen steeds vaker voorkomen en complexer worden. Hier kan CICP bij helpen.

Door CICP te implementeren, kunnen developers zich richten op het bouwen van hun app, terwijl CICP essentiële mogelijkheden voor identiteits- en toegangsbeheer biedt:

Google-grade authentication: CICP biedt een op maat te maken authenticatiedienst die UI-stromen beheert voor het aanmelden en registreren van gebruikers. CICP ondersteunt ook meerdere authenticatiemethoden (anoniem, e-mail/wachtwoord, mobiel, social, SAML, OIDC en meer), client SDKs (web, iOS en Android) en server SDKs (Node.js, Java, Python en meer).

Geavanceerde gebruikersbeveiliging: CICP is geïntegreerd met Google’s intelligence en threat signals om aangetaste gebruikersaccounts te helpen opsporen. Ook wordt er gewerkt aan twee-factor-authenticatie binnen CICP om gebruikersaccounts te beschermen tegen phishing-aanvallen.

Schaalbare infrastructuur: Gebouwd op Google Cloud’s security, performance, netwerk en schaalbaarheid, is CICP ontworpen om te voldoen aan de eisen van de meest veeleisende applicaties.

Lees meer over de mogelijkheden die Google Cloud biedt om identiteits- en toegangsbeheer te vereenvoudigen en verbeteren voor bedrijven in Google’s blog post.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!