Lenovo wijst partners op uitgebreid datacenter infrastructuur aanbod

Lenovo wijst partners op uitgebreid datacenter infrastructuur aanbod

Lenovo wijst partners op uitgebreid datacenter infrastructuur aanbod

Lenovo wijst partners op uitgebreid datacenter infrastructuur aanbod

15-10-2018 | door: Witold Kepinski

Lenovo wijst partners op uitgebreid datacenter infrastructuur aanbod

Lenovo meldt dat business partners verder kunnen groeien met zijn breed aanbod van datacenter infrastructuur toepassingen. Daarvoor heeft Lenovo een aantal nieuwe producten, oplossingen en partnerschappen gelanceerd. Business Partners kunnen hierdoor tal van producten en oplossingen verkopen bestaande uit servers, storage, (software defined) netwerken, hyperconverged infrastructure (hci), configureerbare software, IoT en AI. Hierbij zijn er ook toepassingen ontwikkeld voor branches zoals de zorg. Dit meldt het EMEA managementteam van Lenovo tijdens het Canalys Channels Forum dat onlangs werd gehouden in Barcelona.

Tijdens het Canalys Channels Forum waren honderden grote IT-resellers aanwezig, een interessante groep voor Lenovo om samen meer business te doen en verder te groeien, met name rond datacenter infrastructuur en devices. Lenovo wist dit jaar sterk te groeien met zijn cloud infrastructuur aanbod. In de server markt staat Lenovo samen met IBM nu op de derde plaats. De groei in de EMEA-regio is sterk in het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Ook bij de hyperscalers zijn Lenovo servers in trek. Lenovo wil nu meer IT-resellers aantrekken, ook in Nederland zo melden Marco Andresen ( Lenovo EMEA COO & VP Product & Business management), Fiona O’Brien (Lenovo EMEA Chief Channel Officer & Head of EMEA Operations), Irene Acedo (Lenvo Executive Director DCG Channel Sales EMEA) en Neil Berville (Lenovo Executive Director EMEA Channel).

De Lenovo Data Centre Group (DCG) divisie groeit met zij aanbod van hpc (high-performance computing), hyperscale en een breed scala aan software gedefinieerde infrastructuuraanbiedingen. Die bestaan onder andere uit de ThinkAgile CP composable cloud toepassingen, de hyperconverged infrastructure (hci) oplossingen van Lenovo met Nutanix en de network function virtualization (nfv) oplossingen voor telco’s en service providers die daarmee 5G netwerken kunnen bouwen. Verder bouwt Lenovo aan nieuwe innovatieve concepten zoals een Hardware-as-a-Service aanbod dat ergens in 2019 wordt uitgerold.

Lenovo en NetApp combinatie

Veel meer groei met het datacenter aanbod moet komen uit de meerjarige samenwerking tussen Lenovo en data storage & management specialist NetApp. Lenovo levert hierbij de ThinkSystem toepassingen, bestaande uit Lenovo servers, en NetApp entry- en mid-range (all-flash) storage systemen die geschikt zijn voor on-premises, edge en cloud toepassingen. Partners kunnen dan de Lenovo ThinkSystem DE All-Flash Array Series en de ThinkSystem DM Hybrid Flash Series wederverkopen.

De ThinkSystem DM-serie zijn hybride opslagarrays die een uniforme oplossing bieden voor het beheren van alle werkbestanden van blok-en-bestanden op één array. Klanten kunnen opschalen van een basis naar een 12-array cluster met maximaal 28PB SAN of 57PB NAS-capaciteit. ThinkSystem DM vereenvoudigt beheertaken en minimaliseert complexiteit door hoge prestaties te leveren en een breed scala aan workloads te ondersteunen in schaalbare omgevingen.

De ThinkSystem DE-serie bestaat uit de ThinkSystem DE6000F en DE4000F all-flash-arrays met functies zoals redundantie met geautomatiseerde failover en geavanceerde security & diagnose voor proactief herstel. Het compacte 2U ThinkSystem DE6000F is een midrange-opslagarray met maximaal 1 miljoen IOPS en 21GBps. Het Lenovo DE4000F flash storage systeem heeft tot 300.000 IOPS en 10BGps.

AI en IoT

Verder biedt Lenovo zijn AI edge computerplatform die kunnen worden ingezet door resellers en cloud service providers (csp). Bijvoorbeeld voor (thuis)zorgtoepassingen. Zo kan de gezondheid van een patiënt thuis of in de kliniek worden gemeten met verschillende sensoren en camera's. Dat is mogelijk met de Lenovo ThinkSystem en ThinkCentre Tiny-systemen die video- en andere sensorinformatie kunnen verwerken en in staat zijn om reacties in te leiden, ook wanneer de cloud server uitvalt. Deze Lenovo toepassingen zijn geïntegreerd met analyses die complexe AI zorgtaken kunnen uitvoeren op basis van gezichtsherkenning, warmte, lichaamspositionering etc. Lenovo beweert dat door zoveel data te verwerken aan de edge, de detectie van incidenten aanzienlijk kan versnellen en de responstijd kan verkorten.

De AI-software van Lenovo wordt inmiddels onder andere ingezet om kankercellen te vinden om artsen te helpen levens te redden met AI. Lenovo Health heeft hiervoor AI-software ontwikkeld die kankercellen in een levertumor detecteert om levens te redden. IT-dienstverleners kunnen dan met kennis van kunstmatige intelligentie organisaties in de gezondheidszorg adresseren. Tijdens het Lenovo Transform 2.0 event in New York, dat begint september 2018 plaatsvond, was er een Lenovo Health demo. Deze demo business case maakte gebruik van ThinkStation P520 Workstation van Lenovo, een door Lenovo gecertificeerde medische Barco display monitor en Lenovo Health toepassingen om kankercellen in een levertumor te detecteren en tegelijkertijd te bepalen of het goedaardig of kwaadaardig is. Via geavanceerde algoritmen wordt een 3D overzicht gegenereerd op basis van patiëntscan om artsen te helpen kankercellen te lokaliseren en patiëntdiagnose en -informatie gemakkelijker te beheren via een enkele interface. Professionals in de gezondheidszorg kunnen 3D-beelden van de lever van de patiënt roteren om problemen vanuit alle hoeken te bekijken. De AI-detectietoepassing is door Lenovo in eigen beheer ontwikkeld door de AI Research Lab-teams van Lenovo.

Lenovo is verder van plan zijn aanbod van IoT infrastructuur uit te bouwen met IoT- en smart office devices voor consumenten. Tevens ook met nieuwe edge gateways en industriële edge servers die kunnen worden toegepast voor Industrial IoT implementaties.

ThinkShield security

Naast de vele nieuwe datacenter innovaties toonde Lenovo ook een nieuwe security aanbod wat interessant kan zijn voor resellers. Lenovo heeft hierbij zijn devices aanbod uitgebreid met ThinkShield dat is ontworpen om end-to-end apparaten te beveiligen, gedurende hun volledige levenscyclus. Afgelopen jaar waren er de meeste datalekken ooit met maar liefst 2,6 miljard meldingen. Bedrijven hebben volgens Lenovo sterk beveiligde apparaten nodig die gevoelige gegevens beschermen tegen online en op identiteit gebaseerde bedreigingen. Het bedrijf speelt hierop in met ThinkShield by Lenovo.

ThinkShield by Lenovo beveiligt apparaten tijdens de volledige levenscyclus. Lenovo bouwt bescherming in de producten. Denk hierbij aan veilige BIOS- en firmware-ontwikkeling tot functies zoals ThinkPad Privacy Guard-beveiligingsschermen en de eerste afgeschermde webcamera in de industrie. De beveiliging stopt volgens Lenovo niet bij het ontwerp. Het bedrijf heeft controle over de wereldwijde supply chain en heeft een strikt beveiligingsnorm en -beleid voor zijn productiefaciliteiten. Lenovo's strategische partnerschap met Intel zorgt ervoor dat zij samenwerken met de Intel Transparent Supply Chain, waardoor klanten elk component van hun nieuwe systeem kunnen vinden. Lenovo houdt toezicht op de beveiliging van leveranciers die intelligente componenten bouwen en zorgt ervoor dat deze voldoet aan de strenge richtlijnen en best practices voor het Trusted Supplier-programma. Voor extra transparantie kunnen Lenovo Quality Engineers op elk moment leveranciers controleren.

Identiteit en inloggegevens beschermen

ThinkShield by Lenovo beschermt de identiteit en de inloggegevens van gebruikers. Lenovo, één van de oprichters van FIDO, biedt de eerste en enige FIDO-gecertificeerde authenticators en match-on-chip vingerafdruktechnologie. Dit biedt bedrijven veiligere en eenvoudigere manieren om de identiteit van hun werknemers te beschermen. De Intel Authenticate – met tot 7 authenticatiefactoren - biedt meer veiligheid en flexibiliteit dan leveranciers die minder verificatiemethoden bieden. De bijbehorende BIOS-gebaseerde Smart USB-beveiliging stelt IT-professionals in staat om USB-poorten te configureren om alleen op toetsenborden en aanwijsapparatuur te reageren, waardoor werknemers-pc’s sterk beveiligd zijn aldus Lenovo.

Daarnaast richt Lenovo zich met ThinkShield by Lenovo ook op het beschermen van gebruikers online. Lenovo WiFi Security, in samenwerking met Coronet, detecteert bedreigingen en waarschuwt gebruikers wanneer ze op het punt staan verbinding te maken met onveilige draadloze netwerken. De BUFFERZONE-technologie isoleert online bedreigingen voordat deze de hele organisatie infecteren. Lenovo Endpoint Management, mogelijk gemaakt door MobileIron, biedt een veilige, eenvoudige manier om cloud- en endpoint-beveiliging op meerdere apparaten samen te voegen.

Gebruikersgegevens

Ook zet Lenovo met ThinkShield by Lenovo in op het beschermen van gebruikersgegevens. De absolute persistentietechnologie biedt IT-beheerders een betrouwbare verbinding met al hun apparaten, zodat ze endpoints kunnen beveiligen, risico's kunnen inschatten, beveiligingsmaatregelen op werknemersapparaten kunnen toepassen en kunnen reageren op beveiligingsincidenten. Zodra apparaten aan het einde van hun levenscyclus zijn, beveiligt Lenovo potentieel gevoelige gegevens door de schijven te wissen en de onderdelen veilig te recyclen. Lenovo biedt een betaalde Keep Your Drive-service die ervoor zorgt dat gevoelige informatie nooit de klant verlaat, aldus Lenovo.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter