Wouter Hoeffnagel - 15 oktober 2018

Facebook kondigt videochatapparaten aan

Facebook kondigt videochatapparaten aan image

Facebook kondigt de videochatapparatuur Facebook Portal. De apparaten worden geleverd met ondersteuning voor de spraakassistent Alexa van Amazon en is beschikbaar in twee varianten: een 10 inch en 15 inch model.

Het 10 inch model van de Facebook Portal heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en koste 199 dollar. De 15 inch variant is voorzien van een full hd-scherm, dat gedraaid kan worden om het beeldscherm horizontaal of juist verticaal te oriënteren. Dit model is beschikbaar voor 349 dollar.

De apparaten zijn voorzien van een speciale chip die een ingesteld activatiewoord herkennen. Facebook benadrukt dat er geen geluidsopnames worden gemaakt die worden opgeslagen en de apparaten data altijd via een versleutelde verbinding versturen. Daarnaast is een camera op het apparaat aanwezig die de positie van de gebruiker in de kamer in beeld brengt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tweedimensionale positie positietracking die lokaal op het apparaat wordt uitgevoerd. Optioneel kunnen de apparaten worden besteld met een afdekkapje voor de camera.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!