Witold Kepinski - 16 oktober 2018

Juniper Networks en Nutanix breiden samenwerking uit

Juniper Networks en Nutanix breiden samenwerking uit image

Juniper Networks, leverancier van geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, en Nutanix, leverancier van enterprise webscale cloud-infrastructuren, maken vandaag bekend dat ze hun bestaande samenwerking met nieuwe initiatieven hebben uitgebreid.

Het doel is om bedrijven een eenvoudiger traject te bieden naar een multi-cloudarchitectuur waarin het netwerkbeheer en de beveiliging naadloos zijn geïntegreerd met de rekencapaciteit en IT-opslag. Bedrijven die voor een multi-cloudomgeving kiezen hebben behoefte aan vereenvoudigd en geautomatiseerd netwerkbeheer en geïntegreerde en flexibele beveiliging. Om dit mogelijk te maken hebben Juniper Networks en Nutanix hun samenwerking uitgebreid met het aanbieden van een naadloze integratie tussen virtuele en fysieke netwerken, die essentieel is in de toekomst van multi-cloudtoepassingen.

Het doel van Juniper’s Contrail Enterprise Multicloud is het aanbieden van integratie met de API’s van Nutanix. Dit biedt bedrijven een verbeterd overzicht van alle gevirtualiseerde workloads binnen hun netwerk en draagt bij aan geautomatiseerd beheer van de netwerkstructuur. De integratie van het Unified Cybersecurity Platform van Juniper in combinatie met het software-defined networking aabod van Nutanix, Flow en de AHV-hypervisor, beveiligt applicaties met microsegmentatie binnen enterprise clouds. Daarnaast voorkomt het geharde beveiligingsmodel verdere verspreiding van bedreigingen. Bedrijven zijn in staat om de geïntegreerde virtuele firewall vSRX van Juniper binnen hun Nutanix-omgeving in te zetten en uit te breiden met verschillende multi-cloudarchitecturen met centraal beheer van alle instances van vSRX op locatie en in AWS, Azure en het Google Cloud Platform.

In samenwerking met Nutanix biedt Juniper het volgende aan:

Een schaalbaar en eenvoudiger beheerbare netwerkstructuur op basis van de QFX-switches van Juniper voor gebruikers van de Nutanix Enterprise Cloud; dit is mogelijk dankzij de integratie van Contrail Enterprise Multicloud met de API’s van Nutanix.

Verbeterde microsegmentatie binnen de cloud-architectuur van bedrijven ter ondersteuning van een gehard beveiligingsmodel dat voorkomt dat hackers en malware zich een weg door het netwerk kunnen banen; en waarmee ondernemingen kunnen profiteren van de functionaliteit van zowel Nutanix Flow als van Juniper’s vSRX.

Met de combinatie van Contrail Enterprise Multicloud van Juniper en de Enterprise Cloud van Nutanix zijn bedrijven in staat om multi-cloudarchitecturen probleemloos in te richten, te verbinden, beveiligen en beheren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!