Witold Kepinski - 16 oktober 2018

Canalys analist Steve Brazier verwacht dat Microsoft Surface exit doet

Canalys analist Steve Brazier verwacht dat Microsoft Surface exit doet image

Canalys analist Steve Brazier (foto) verwacht nog steeds dat Microsoft afscheid neemt van zijn Surface devices en in 2019 wordt verkocht. Microsoft stopt in 2019 met het produceren van Surface devices zo stelde Canalys analist Steve Brazier in 2017. Microsoft met Surface omdat deze hardware business verliesgevend zo stelt CEO Steve Brazier. Volgens hem zal Microsoft CEO Satya Nadella overwegen te stoppen met Surface omdat Nadella meer een software en cloud man is.

Microsoft zegt zelf gewoon door te investeren in Surface en heeft weer nieuwe exemplaren op de markt gezet. Daarnaast is de kwaliteit van Surface devices verbeterd. Microsoft Surface-laptops komen nu in aanmerking voor de "aanbevolen" status in de classificaties van het Amerikaanse Consumer Reports. Vorig jaar had Consumer Reports de term 'aambevolen' aanduiding verwijderd vanwege slecht voorspelde betrouwbaarheid in vergelijking met laptops van andere merken. Allleen de Surface Pro 4 heeft nog last van gedoe.

Apple

Maar Brazier houdt voet bij stuk bij zijn bewering waarmee Microsoft niet echt blij mee is. "Ik sta achter het feit dat het geen nut voor Microsoft heeft om door te gaan met het produceren van het apparaat." Volgens Brazier werd de Surface gelanceerd tijdens het ambtstermijn van voormalig Microsoft ceo Steve Ballmer in 2012. Reden was dat Ballmer met enige afgunst het succes zag van Apple met zijn Mac devices, iPad en iPhones. Daarnaast kocht hij Nokia om te concurreren met het dominante toestel van Apple, maar dat werd een fiasco. Brazier: "Het zou voor Microsoft veel verstandiger zijn om geen geld meer uit te geven aan Surface en zich te concentreren op zijn cloud- en toepassingsactiviteiten, waar het echt goed gaat."

Dell Technologies

Microsoft kan als het Barzie ligt alle Surface ontwerpideeën doorgeven aan zijn pc-partners of Surface verkopen aan bijvoorbeeld Dell Technologies. Microsoft heeft daaer ook een aandeel in zitten.

De vraag is wat Brazier in 2019 moet gaan zeggen. In het afgelopen boekjaar van Microsoft steeg de omzet van Surface 16 procent. Microsoft geeft geen exacte cijfers over de Surface omzet. The Register schat dat er 1 miljard dollar Surface omzet per kwartaal is.

Succes

Microsoft Surface is volgens onderzoeksbureau Gartner een succes, vooral in het bedrijfsleven. Nu heeft het zelfs het softwarebedrijf in de VS voor het eerst bij de top vijf pc-fabrikanten gebracht. Microsoft verkocht in het derde kwartaal in totaal iets meer dan 600.000 Surface-apparaten op de Amerikaanse markt. Terwijl de totale markt licht daalde, kon Microsoft haar verkoopcijfers opnieuw met bijna twee procent verhogen en heeft nu een marktaandeel van meer dan vier procent.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!