HP CEO Dion Weisler: Apogee overname was nodig ter versterking A3 printing markt

16-10-2018 | door: Witold Kepinski

HP CEO Dion Weisler: Apogee overname was nodig ter versterking A3 printing markt

HP CEO Dion Weisler zegt dat de overname van de Europese printing services specialist Apogee, voor 550 miljoen dollar, nodig was ter versterking A3 printing markt. Hij dit tijdens het Canalys Channels Forum in Barcelona op vragen van resellers of Apogee niet een directe concurrent van resellers is.

HP is partnercentrisch maar de overname van het Britse Apogee Corporation was een dingetje omdat dit bedrijf ook directe business doet met zijn managed print services (mps) aanbod. Apogee is de grootste onafhankelijke leverancier van print, outsourced service en document- en procestechnologie in Europa. HP betaalde 380 miljoen Britse pond voor Apogee, omgerekend zo'n 427 miljoen euro. Met Apogee kan HP volgens Weisler verder groeien in de A3 printing markt die vooral wordt gedomineerd door Japanse printing leveranciers en het Amerikaanse Xerox. HP name eerder de A3 printing business van Samsung over.

Contracten 

HP moest Apogee wel overnemen, omdat dit bedrijf te koop stond en anders rivalen het zouden bemachtigen. HP krijgt door de overname van Apogee 824 werknemers erbij uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Frankrijk. De overname is nodig het aandeel de contractuele markt (contracten die lopen van drie tot zeven jaar, red) van A3 te groeien omdat HP daarin minder dan 5 procent marktaandeel heeft. HP moet volgens Weisler verder schalen naar minimaal tien procent marktaandeel. HP heeft nu ongeveer 9 procent in de A3 printing markt opgebouwd.

Indirect Business

Apogee werkt zelfstandig met een eigen raad van bestuur (zonder HP managers) en krijgt dezelfde voorwaarden als andere HP resellers. HP blijft grotendeels indirect, 87 procent van de business loopt via resellers aldus Weisler.

Terug naar nieuws overzicht