Witold Kepinski - 17 oktober 2018

MongoDB versterkt cloud database met overname van mLab

MongoDB, aanbieder van een open source cloud database platform, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om mLab, een Californische cloud-database service specialist.

De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal van het einde van het fiscale jaar van MongoDB worden afgerond 31 januari 2019, onder voorbehoud van de voldoening van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De overname van mLab door MongoDB zal helpen de relatie met ontwikkelaargerichte opstartgemeenschappen te verdiepen, een segment waarmee mLab zeer succesvol is geweest. mLab heeft momenteel ongeveer een miljoen gehoste databases op zijn platform, zowel in vrije als in betaalde lagen.

"MongoDB vertegenwoordigt een dramatische verandering van de zee in de manier waarop applicatie-ontwikkelaars met gegevens werken," zegt Zal Shulman, CEO, mLab. "Er is een trend in de richting van het bouwen van softwaresystemen via microservices en het inzetten van die systemen in de cloud. Naarmate deze trend zich voortzet, verwachten we dat dit enorme marktkansen zal bieden voor wereldwijde clouddatabases, enMongoDBzal goed gepositioneerd zijn om dit soort softwaresystemen van stroom te voorzien op manieren die andere databasetechnologieën niet kunnen. We zijn erg verheugd om samen te komenMongoDB de manier moderniseren waarop bedrijven hun meest waardevolle bezit opslaan en beheren - hun gegevens. "

MongoDB Atlas levert een database voor algemene doeleinden als een onafhankelijke, wereldwijde cloudservice. Operationele en beveiligingspraktijken zijn ingebouwd, waardoor beheertaken zoals infrastructuurvoorzieningen en database-instellingen worden geautomatiseerd, terwijl hoge beschikbaarheid en prestaties, wereldwijde gegevensdistributie en consistente back-ups worden gegarandeerd. Met Atlas kunnen gebruikers implementeren, beheren en schalen met MongoDB op Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud Platform in enkele klikken of API-aanroepen.

"Atlas heeft in de eerste twee jaar na de lancering een enorm momentum gekend en is in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan 400 procent gegroeid. Dit weerspiegelt de populariteit vanMongoDB in de public cloud en de wens van veel klanten om te consumeren MongoDB als een service ", zegt Dev Ittycheria, President & CEO, MongoDB. "De overname van mLab geeft ons de mogelijkheid om Atlas nog sneller te schalen. mLab biedt al zeven jaar een aantrekkelijke service aan hun klanten en we zijn verheugd dit getalenteerde team in deMongoDB familie."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!