Witold Kepinski - 16 oktober 2018

IBM Multicloud Manager is beschikbaar voor Kubernetes

IBM Multicloud Manager is beschikbaar voor Kubernetes image

IBM Multicloud Manager is beschikbaar. Dit de enterprise-grade multicloud-beheeroplossing voor Kubernetes. Het is gebaseerd op de developer community input van Kubernetes en bevat veel geavanceerde mogelijkheden voor het runnen van enterprise-grade omgevingen, aldus IBM.

IBM Multicloud Manager is onder andere geschikt voor het verbeteren van de zichtbaarheid in multicloud-infrastructuren, het bieden van ingebouwde ondersteuning voor compliancebeheer en consistent applicatiemanagement, aldus Steve Robinson, General Manager, Client Technical Engagement, IBM Cloud.

De behoefte aan multicloud management

Hoewel IBM de open source-technologie al lang omarmt, zijn er enkele serieuze IT-uitdagingen die Kubernetes alleen niet aanpakt. Op basis van ons uitgebreide werk met ondernemingen, heeft IBM drie belangrijke uitdagingen geïdentificeerd die het vaak tegenkomt in multicloud-omgevingen die kunnen worden opgelost met IBM Multicloud Manager.

1. Zichtbaarheid
Met zoveel clusters in zoveel omgevingen, krijgen veel organisaties niet de vereiste zichtbaarheid in hun gecontaineriseerde software. Ze kunnen ook niet zien waar services worden uitgevoerd, hoe het gebruik in meerdere clouds kan worden bewaakt of hoe clusters kunnen worden bijgehouden alsof ze zich in een enkele omgeving bevinden.

De oplossing IBM Multicloud Manager helpt de zichtbaarheid in alle Kubernetes-omgevingen verbeteren. Dit betekent dat elk team een ??beter zicht heeft op de informatie die het nodig heeft. Ontwikkelteams kunnen implementaties, pods en Helm-releases zien. Operatieteams kunnen clusters en knooppunten bekijken. Beveiligingsteams kunnen zien wie toegang heeft tot welke functies via een enkele gebruikersinterface. Dit alles betekent dat organisaties niet langer handmatig elke cluster moeten controleren om te zien wat er in hun omgeving gebeurt. In plaats daarvan kunnen ze eenvoudig het dashboard bekijken in IBM Multicloud Manager.

2. Beveiliging en governance
Managing governance met Kubernetes-clusters over meerdere clouds kan een uitdaging zijn. Bedrijven zijn op zoek naar een manier om consistent beveiligingsbeleid in alle omgevingen in te stellen. Er is de extra uitdaging om configuraties te beheren en workloads op de juiste manier te plaatsen op basis van compliance of capaciteiten.

De oplossing IBM Multicloud Manager helpt teams omgevingen te beheren met een consistente reeks configuratie- en beveiligingsbeleid, zodat een toename van het aantal clusters geen verandering tot gevolg heeft. Dit beleid wordt toegepast op de doelclusters. Dit betekent dat ze effectief kunnen werken, zelfs wanneer de verbinding met het beheersysteem verloren is.

3. Automatisering
Hoewel Kubernetes over een aantal geweldige automatiseringsmogelijkheden beschikt, missen sommige bedrijven nog steeds cruciale functies, zoals de mogelijkheid om een ??back-up van applicaties te maken, opties voor het beheren van noodherstel of de mogelijkheid om werklasten eenvoudig over verschillende omgevingen te verplaatsen.

De oplossing IBM Multicloud Manager gebruikt multicloud-automatiseringsservices van IBM Cloud Automation Manager om individuele Kubernetes-clusters te leveren, configureren en leveren als een service in elke cloud die wordt ondersteund door IBM Cloud Automation Manager, aldus Robinson.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!