Equinix interconnectie platform helpt partners met co-creatie toepassingen

17-10-2018 | door: Witold Kepinski

Equinix interconnectie platform helpt partners met co-creatie toepassingen

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, heeft alweer drie jaar zijn channel partnerprogramma. Dit programma stelt partners in staat stel om zowel Equinix connectiviteitsdiensten als eigen diensten weder te verkopen. Sindsdien zijn er tal van verschillende partners aangesloten die gebruik maken van het Equinix Cloud Exchange Fabric platform, waarbij ook Value Added Resellers welkom zijn. Daar kunnen ze met andere resellers en technologische partners de kracht van de cloud te benutten, bijvoorbeeld om bedrijfskritieke applicatie diensten voor klanten te ondersteunen. Dit zegt Oren Yehudai, senior director EMEA Channel Sales Equinix EMEA, in gesprek met Dutch IT-channel tijdens het Canalys Channels Forum in Barcelona.

Oren Yehudai is sinds begin 2018 senior director EMEA Channel Sales Equinix EMEA. Met een team van enkele tientallen channel specialisten stimuleert hij de groei van het EMEA Channel Partner Program van Equinix. Yehudai werkte eerder bij Palo Alto Networks, dat geheel indirect verkoopt, waar hij de EMEA regio leidde voor channel sales. Voordat Yehudai bij Palo Alto Networks kwam, vervulde hij senior channel business rollen voor grote IT-bedrijven, waaronder NetApp en ClickSoftware. Yehudai is dus goed ingevoerd in het partnerkanaal.

Cloud

Het Channel Partner-programma van Equinix speelt volgens Yehudai een ?grote in de toekomstige groei van het bedrijf. Hierbij werkt Equinix met een select aantal partners rond het samen bouwen van oplossingen en diensten. Zo helpt het Equinix platform met het wederverkopen van connectivietsdiensten waarbij resellers een business met wederkerende omzet kunnen bouwen “Niet alleen op basis van het Equinix maar ook andere merken en diensten, zoals applicaties diensten. Dus met co-creatie.Het programma, waarmee onze partners zowel Equinix-diensten kunnen doorverkopen en doorverwijzen, helpt bedrijven om te voldoen aan de complexe behoeften van een digitaal tijdperk, waarbij cloud essentieel is. Organisaties kunnen vandaag de dag niet goed concurreren zonder het gebruik van een superieure interconnectie die mogelijkheden biedt voor directe wereldwijde samenwerking.”

Interconnectie

Het Equinix partner programma in op de sterkte vraag naar interconnectie, aldus Yehudai. Directe data-uitwisseling tussen bedrijven is binnen drie jaar tien keer zo groot als het internet zo blijkt uit het Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) onderzoek van Equinix. Als gevolg van de wereldwijd versnellende digitale transformatie gebruiken consumenten en organisaties meer data dan ooit tevoren en neemt de behoefte aan interconnectie mogelijkheden toe. Via interconnectie kunnen organisaties data via directe verbindingen real-time uitwisselen met providers en partners en daardoor hun digitale diensten integreren.Het Equinix platform voor connectiviteit is de basis van het channel programma. Dit wereldwijde colocatie- en interconnectieplatform is wereldwijd beschikbaar waar inmiddels honderden leveranciers, VARs, cloud- en  service providers zijn aangesloten. Betrokken partners leveren digitale diensten voor organisaties werken met hybride en (multi) cloud omgevingen”, aldus Yehudai.

Channel Support

Equinix partners die in Nederland of internationaal actief zijn kunnen volgens Yehudai rekenen op meer support van het channelteam dat actief is in Amsterdam, Frankfurt, Londen, Parijs, Zwitserland, Ierland, Dubai, Italië, Polen, Spanje en Zweden. Het team ondersteunt zowel lokale channel partners als wereldwijde spelers. Hierbij ligt er een sterke focus om de partnerschappen face-to-face te ontwikkelen met sterke kennis van de lokale markten.  Equinix streeft hierbij naar betrokken partnershipsNa  werving en relatieopbouw worden partners nu op een dieper niveau betrokken door middel van een zes stappen partner activeringsproces, waarbij zowel Equinix als partners samen definiëren waar de sterkte punten liggen om een goede business te doen. Dit wordt uitgewerkt in een (go-to-market) plan dat de juiste waarde biedt aan klanten en uiteraard een commercieel succes wordt.

Co-creatie

De oplossingen zijn meestal gebaseerd op de technologieën van meerdere leveranciers en de unieke vaardigheden van de partner zo benadrukt Yehudai. “Geactiveerde partners concentreren zich op de specifieke klantuitdaging die zij aanpakken en op het creëren van een aanbod dat duidelijk is gedifferentieerd in de markt. Inmiddels zijn er tientallen partners die met Equinix zo werken. Hierbij worden partners ook aangemoedigd om samen te werken om middels co-creatie de beste (digitale) toepassingen aan klanten te bieden via het Equinix platform.”

Video

Bekijk de video met Oren Yehudai: The Value of Partnering with Equinix

Onderwerpen in Equinix video:

Hoe ondernemingen organisaties meer eisen van hun zakelijke partners en serviceproviders, maar ook dat ze erop vertrouwen voor hun behoeften op het gebied van digitale transformatie: een enorme kans bieden voor Equinix en  partners

Hoe Equinix partners hun portfolio kunnen verfijnen en hun bedrijf te laten gedijen in een uitdagende omgeving, te beginnen met het Equinix activeringsproces voor wederverkopers, inclusief ontwikkeling van gezamenlijke waarde proposities en go-to-market-activiteiten

Voorbeelden van hoe Equinix erin slaagt dit proces met toegewijde partners uit te voeren

De video bevat ook een kort gedeelte waarin de voordelen van voor Equinix partners en hun klanten worden uiteengezet, en waarom het aanbod aantrekkelijk is voor partners om hun eigen oplossingenaanbod in te pakken.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud