Activistische investeerder verzet zich tegen beursplannen Dell

17-10-2018 | door: Redactie

Activistische investeerder verzet zich tegen beursplannen Dell

De plannen van Dell om via VMware naar de beurs te trekken blijven overeind. Maar het bedrijf krijgt tegenstand van investeerder Carl Icahn die de praktijk afdoet als slecht beheer.

De poging om Dell opnieuw naar de beurs te krijgen blijft bestaan, maar niet zonder slag of stoot. Dell Technologies ging enkele jaren geleden van de beurs, kocht nadien EMC (dat het merendeel van het succesvolle VMware bezit). Maar sinds deze zomer zegt Dell te overwegen om terug naar de beurs te gaan.

Tracking aandelen van VMware terugkopelen

Dat wil het bedrijf via een binnenweg doen: in plaats van het uitgebreide proces van een IPO wil het de zogenaamde DVMT aandelen terugkopen. Dat zijn tracking aandelen van VMware die zijn ontstaan bij de overname van EMC. Als Dell daarin slaagt kan het via VMware opnieuw naar de beurs.

Maar dat is niet naar de zin van de activistische investeerder Carl Icahn. Hij verzette zich eerder al tegen zo'n deal en probeert nu andere aandeelhouders te ronselen om zich mee te verzetten. Dell biedt 109 dollar of 1,365 aandeel van het nieuwe Dell aan voor een DVMT aandeel. Dat is volgens Icahn veel te laag en de praktijk op zich noemt hij 'de ergst mogelijke corporate governance in de VS' volgens Business Insider.

Beursgang van Dell

Enkele weken geleden dook het gerucht op dat Dell ook bekijkt of het dan toch niet zelf naar de beurs kan trekken. Maar dat is geen plan dat publiekelijk wordt uitgewerkt. Ondanks de uitlatingen van Icahn zegt het bedrijf volgens Reuters toch door te zetten met zijn plan om de tracking aandelen terug te kopen. The Register merkt wel op dat Dell van plan is om aandeelhouders in de komende weken te laten stemmen over de transactie.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel