Witold Kepinski - 18 oktober 2018

Assen gunt opdracht voor nieuwe netwerkinfrastructuur aan Avit

Assen gunt opdracht voor nieuwe netwerkinfrastructuur aan Avit image

Gemeente Assen heeft de levering, implementatie, service en onderhoud van een nieuwe toekomstvaste netwerkinfrastructuur gegund aan Avit Group. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van vijf jaar met een optie om nog twee keer met een jaar te verlengen.

Assen is een stad in ontwikkeling met een groot verzorgingsgebied. De gemeente werkt op het gebied van bedrijfsvoering nauw samen met onder andere de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo. Ook deze gemeenten maken gebruik van het netwerk van de gemeente Assen. Gezien de technische ontwikkelingen wil de gemeente klaar zijn voor de toekomst. Daarbij hoort ook een toekomstbestendige netwerkinfrastructuur, die een hoge mate van beschikbaarheid biedt aan burgers, bedrijven en medewerkers van de gemeenten.

Avit Group won de aanbesteding voor dit nieuwe ‘software defined ready’ netwerk. Projectleiders Cor Hardebil en Hilko Bruins: “Burgers en bedrijven doen in toenemende mate digitaal zaken met ons. We vinden het belangrijk dat we hen een stabiele en veilige dienstverlening kunnen bieden. In het nieuwe netwerk zijn bijvoorbeeld alle securitymaatregelen van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) voorbereid.”

Avit Group won de aanbesteding omdat zij het best passende aanbod hadden. Ans Timmerman, teamleider technisch en functioneel beheer en opdrachtgever voor dit project, zegt: “Avit had zich heel goed ingelezen en de vraag goed bestudeerd. Ze kwamen met een ontwerp dat precies aansloot bij onze wensen en eisen. Tijdens de verificatiegesprekken die we met Avit hebben gevoerd, hadden we ook een goede en vertrouwde indruk. We hebben zeker het vertrouwen dat Avit ons op alle fronten goed zal ondersteunen.”

Ronald Kraanen (foto), algemeen directeur Avit Group, is blij met het compliment en dankt dit mede aan de door de gemeente Assen zorgvuldig uitgevoerde aanbesteding: “Het was een goed voorbereid aanbestedingsproces met een vraagstelling gericht op kwaliteit en onderscheidend vermogen. De gemeente heeft een duidelijke visie van wat ze wil bereiken en hecht veel waarde aan innovatie. Avit heeft in de beantwoording laten zien wat de mogelijkheden voor innovatie zijn. De gemeente Assen zocht een sparringpartner die hen kon inspireren en wijzen op nieuwe ontwikkelingen om als gemeente innovatief te zijn en te blijven.”

Het contract met de gemeente Assen volgt kort op de samenwerking die Avit Group is aangegaan met de gemeente Smallingerland. Beide gemeenten waarderen de kennis en expertise die Avit heeft van de overheidsmarkt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!