IBM en SAP zijn leiders in cloud gebaseerde enterprise AI platformen

19-10-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IBM en SAP zijn leiders in cloud gebaseerde enterprise AI platformen

IBM en SAP onderscheiden zich als marktleiders voor cloud-based enterprise artificial intelligence (AI) -platforms, volgens GlobalData , een data- en analysebedrijf. Het nieuwe rapport van het bedrijf: 'Cloud-based Enterprise AI-platforms: Competitive Landscape Assessment' stelt dat IBM en SAP een volledige reeks AI-mogelijkheden en -functies, functie- en branchespecifieke tools en portfolio's bieden met aanvullende aanbiedingen, zoals professionele diensten om klanten te helpen bij het identificeren en implementeren van gebruiksgevallen.

Rena Bhattacharyya, onderzoeksdirecteur bij GlobalData, zegt: "AI-implementaties variëren in complexiteit, afhankelijk van de details van een bepaald project of use-case. Op de cloud gebaseerde enterprise-AI-platforms bestaan ??uit tools en resources waarmee bedrijven eenvoudiger en sneller cognitieve functies kunnen opnemen in hun applicaties en bedrijfsprocessen."

Potentiële use-cases zijn enorm en omvatten implementaties die de efficiëntie en productiviteit verbeteren, een betere en snellere besluitvorming mogelijk maken, relaties in grote datasets blootleggen en meer persoonlijke, gecontextualiseerde klantinteracties bieden. Naast horizontale toepassingen, zoals het beheren van sentimenten, het monitoren van beveiliging of het uitvoeren van verkoopgerelateerde projecties, maakt AI ook zijn weg naar branchespecifieke applicaties. Het wordt gebruikt door farmaceutische bedrijven om de ontwikkeling van geneesmiddelen te versnellen, door de financiële gemeenschap om de leningsdocumentatie te herzien en door retailers om productaankopen voor te stellen.

De markt wordt volgens GlobalData overspoeld met bedrijven die AI-geïnfundeerde oplossingen bieden of AI-gecentraliseerde tools bieden, maar weinig concurrenten bieden een compleet platform dat API's, geoperationaliseerde services, toolkits, bibliotheken en verwerkingskracht omvat. Naast IBM en SAP omvat het rapport van GlobalData ook profielen op platforms van Amazon, Google, Microsoft, Oracle en Salesforce en zal dit in de toekomst worden uitgebreid met andere leveranciers. De beoordelingen zullen bedrijven helpen bij het selecteren van leveranciers om hen te helpen met het gebruik van AI-technologie, of ze nu op zoek zijn naar vooraf gebouwde oplossingen voor niet-AI-specialisten of geïntegreerde toolkits en bibliotheken voor datawetenschappers.

Bhattacharyya voegt hieraan toe: "Bedrijven van elke omvang onderzoeken opties om kunstmatige intelligentie in hun bedrijfsprocessen te integreren. Met behulp van AI-platforms kunnen niet-gegevenswetenschappers snel AI-functies opnemen in hun oplossingen en de implementatie en het beheer van aangepaste machine learning of deep learning-modellen stroomlijnen. Enterprise AI-platforms bieden een geïntegreerde omgeving die de ontwikkeling van AI-oplossingen voor verschillende doelgroepen mogelijk maakt. Vooraf gebouwde oplossingen zijn gemakkelijker toegankelijk voor niet-AI-specialisten, en geïntegreerde toolkits, bibliotheken en bronnen helpen bij het stroomlijnen van implementaties voor datawetenschappers."

Terug naar nieuws overzicht