Samsung koopt Zhilabs AI-gebaseerde automatiseringsportfolio

18-10-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Samsung koopt Zhilabs AI-gebaseerde automatiseringsportfolio

Samsung Electronics heeft de overname aangekondigd van Zhilabs, bekend om zijn op Artificial Intelligence (AI) gebaseerde netwerk- en service-analyse, om zijn 5G-mogelijkheden verder te verbeteren. De overname legt de basis voor Samsung om zijn 5G-aanbod van automatisering en netwerkanalyses te stimuleren om de klantervaringen in het 5G-tijdperk fijn af te stemmen.

Op AI gebaseerde automatisering zal een centrale rol spelen bij de introductie van nieuwe services in het 5G-tijdperk, zoals Industrial Internet of Things (IoT) en connected cars, omdat carriers geautomatiseerde oplossingen en netwerkanalyses nodig hebben die verder gaan dan wat mogelijk was in eerdere generaties. Op AI gebaseerde transformatie kan worden gebruikt om gebruikersverkeer te analyseren, de gebruikte toepassing te classificeren en de algehele servicekwaliteit te verbeteren, omdat dergelijke behoeften niet langer kunnen worden aangepakt door bestaande oplossingen.

"5G maakt ongekende services mogelijk die worden toegeschreven aan het genereren van exponentieel dataverkeer, waarvoor geautomatiseerde en intelligente tools voor netwerkanalyse onmisbaar zijn", zegt Youngky Kim, President en Head of Networks Business bij Samsung Electronics. "De overname van Zhilabs zal Samsung helpen aan deze eisen te voldoen om ervoor te zorgen dat elke abonnee de best mogelijke service krijgt."

Terug naar nieuws overzicht