Witold Kepinski - 18 oktober 2018

Bechtle wint software aanbesteding Europese Commissie

Bechtle wint software aanbesteding Europese Commissie image

Het directoraat-generaal Informatica van de Europese Commissie (DIGIT) heeft Bechtle het contract gegund voor een raamcontract om de behoefte aan software te dekken. Via het overeengekomen orderbeheer kunnen meer dan 50 EU-instellingen en 30 EU-agentschappen in 28 landen van de Europese Unie software bestellen.

De overeenkomst omvat het aanschaffen van software en het verwerven van softwarelicenties, abonnementen, onderhoud, ondersteuning en andere gerelateerde services. De looptijd is vijf jaar en omvat nog twee jaar garantie. Softwarelicenties en bijbehorende diensten voor maximaal 52 miljoen euro kunnen elk jaar worden geopend. Het is de grootste softwareaanbieding in de EU in de afgelopen jaren.

Het contract wordt geïmplementeerd door de locatie van het Bechtle-systeemhuis in Brussel - ondersteund door andere delen van Bechtle AG. Naast de aanschaf van software zijn ook met DIGIT services overeengekomen, zoals licentie-optimalisatie en het zoeken naar speciale software-oplossingen. DIGIT biedt gecentraliseerde diensten binnen de Commissie, ondersteunt de diensten van de Commissie en de EU-instellingen bij hun dagelijkse werkzaamheden en bevordert samenwerking tussen autoriteiten in EU-landen. Gozard Polak, Managing Director Bechtle Brussels: "We leveren niet alleen geschikte software, maar controleren bijvoorbeeld ook of er geen over- en onderlicenties zijn. Wanneer een bestelling arriveert, valideert ons team de bestelling, past deze aan waar nodig en doet een aanbeveling. Deze consultingdiensten maken integraal deel uit van het contract."

Centrale diensten lokaal beschikbaar

Sinds 2012 is Bechtle actief op een locatie voor een systeemhuis in Brussel. Het team organiseert de operationele implementatie en controle van het project vanuit Brussel. Gespecialiseerde eenheden uit de Bechtle IT-systeemhuizen ondersteunen het team. het softwareportfolio omvat in eerste instantie tien grote softwarefabrikanten en ongeveer 90 andere leveranciers.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!