Witold Kepinski - 18 oktober 2018

IBM Security Connect is beschikbaar

IBM heeft een nieuw cloudgebaseerd communityplatform voor cyberbeveiligingsapplicaties aangekondigd. IBM Security Connect is een security cloud platform dat is gebouwd op open federatieve technologieën, met AI als kern, voor het analyseren van beveiligingsgegevens tussen eerder niet-verbonden hulpprogramma's en omgevingen.

Uit een IBM-analyse van de omgevingen van klanten is gebleken dat cyberbeveiligingsteams gemiddeld meer dan 80 verschillende beveiligingsproducten van 40 verschillende leveranciers gebruiken. Uit ons onderzoek blijkt ook dat minder dan 20 procent van de functies in deze on-premise-tools worden gebruikt en mogelijk niet de verwachte resultaten bieden die klanten verwachten als gevolg van integratie- en complexiteitsuitdagingen.

Door beveiligingsgegevens van IBM Security-producten te integreren met een ecosysteem van beveiligingsleveranciers, klanten en zakelijke partners, is IBM Security Connect ontworpen om de efficiëntie en samenwerking te helpen verbeteren als teams verdedigen tegen cybercriminaliteit. IBM Security Connect stelt gebruikers in staat om machine learning en AI, inclusief Watson for Cyber ??Security, te gebruiken voor analyse om hen te helpen bedreigingen of risico's te identificeren en de doeltreffendheid en efficiëntie van bedreigingsdetectie en -respons te verbeteren. Gebruikers kunnen nieuwe aangepaste en uitgebreide oplossingen ontwerpen en implementeren om beveiligingsuitkomsten aan te pakken, zoals SOC Operations-workflows of Digital Trust.

IBM Security Connect breidt de uitgebreide reeks mogelijkheden uit van IBM's beveiligingsproducten, via robuuste integratiemogelijkheden om gegevens, applicaties en tools te verbinden met een ecosysteem van leveranciers, mogelijk gemaakt door de cloud.

"De groei van cyberbeveiligingstechnologie en -gegevens in combinatie met een groeiend tekort aan vaardigheden schept een onverwacht niveau van complexiteit voor beveiligingsteams", aldus Marc van Zadelhoff , General Manager van IBM Security. "Door gebruik te maken van de kracht van de cloud kunnen we nu tools, gegevens en mensen samenbrengen zonder dure aanpassings- en integratieprojecten." Datafederatie via IBM Security Connect helpt beveiligingsprofessionals een betere zichtbaarheid en efficiëntie van de beveiliging zonder het gedoe van het migreren van gegevens of een te gecompliceerd product integraties."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!