IBM AI OpenScale technologieplatform pakt AI uitdagingen aan
19-10-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM AI OpenScale technologieplatform pakt AI uitdagingen aan

IBM lanceert AI OpenScale, een nieuw technologieplatform dat de belangrijkste uitdagingen van kunstmatige intelligentie (AI) aanpakt, zoals zorgen over hoe AI-applicaties beslissingen nemen, het wereldwijde tekort aan AI-vaardigheden en de complexiteit van het werken met ongelijksoortige AI-tools van meerdere leveranciers.

Het nieuwe technologieplatform van IBM is het eerste in zijn soort. Hiermee kunnen bedrijven AI op transparante wijze beheren gedurende de volledige AI-levenscyclus, ongeacht waar hun AI-applicaties zijn gebouwd of in welke omgeving ze momenteel worden uitgevoerd. AI OpenScale kan vooroordelen over het hele spectrum van AI-toepassingen detecteren en aanpakken, terwijl die toepassingen worden uitgevoerd.

Als onderdeel van AI OpenScale zal IBM ook NeuNetS debuut maken, een belangrijke wetenschappelijke doorbraak waarin AI AI bouwt, waardoor het mogelijk is om complexe, diep-neurale netwerken vanuit het niets te creëren. Dit zal helpen om de AI-vaardighedenkloof te dichten en AI te versnellen.

"Om AI-acceptatie te versnellen, hebben bedrijven één plek nodig om al hun AI te beheren", zegt David Kenny, senior vice president van IBM Cognitive Solutions. "We doen er alles aan om onze klanten in staat te stellen de AI van hun keuze te gebruiken, ongeacht de leverancier - en gebruiken IBM AI OpenScale om het transparant en gemakkelijk te beheren te maken. Alleen door bedrijven in staat te stellen hun AI te vertrouwen en te schalen, zullen we de AI-economie mogelijk maken."

Terug naar nieuws overzicht