Witold Kepinski - 18 oktober 2018

Bechtle haalt meer dan 300 miljoen euro op

Bechtle haalt meer dan 300 miljoen euro op image

Bechtle AG heeft in Duitsland met succes een Schuldschein-lening van 300 miljoen euro op de kapitaalmarkt aangegaan. De Schuldschein heeft een gemiddelde looptijd van 7,5 jaar en werd aangeboden met een vaste of variabele rentevoet. De hoge vraag heeft geleid tot een aanzienlijke overinschrijving van het orderboek.

Als gevolg hiervan zou het totale volume kunnen worden verhoogd van een eerste 200 miljoen naar 300 miljoen euro. Met in totaal meer dan 140 nationale en internationale investeerders namen een groot aantal kapitaalverschaffers deel aan de transactie. Bechtle zal de lening in de eerste plaats gebruiken om recente acquisities van Inmac Wstore in Frankrijk en BT Stemmer in Duitsland te financieren.

"In een zeer competitieve kapitaalmarktomgeving met talrijke parallelle transacties, zijn we erin geslaagd een Schuldschein-lening af te sluiten tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Dit onderstreept het vertrouwen van investeerders in ons bedrijfsmodel en de positieve en duurzame bedrijfsontwikkeling van Bechtle”, zegt Thomas Olemotz (foto), CEO van Bechtle AG.

De transactie werd ondersteund door de banken van de LBBW (technische lead) van BayernLB, Commerzbank en Landesbank Baden-Württemberg. Dit is de eerste Schuldschein-lening van Bechtle AG. "Het hoge profiel en de bedrijfskredietwaardigheid van Bechtle, dat zeer goed is vanuit een marktstandpunt, zorgden voor een uiterst stabiele ordervraag, terwijl ongeveer 140 verschillende beleggers voor een ongebruikelijk hoge distributie zorgden. Al met al een zeer succesvolle debuuttransactie, "aldus een wederzijdse evaluatie van de drie betrokken banken.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!