Microsoft Infer.Net cross-platform framework voor model-gebaseerde machine learning
18-10-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft Infer.Net cross-platform framework voor model-gebaseerde machine learning

Microsoft heeft met gebruik van open source het Infer.Net cross-platform framework voor model-gebaseerd machine learning vrijgegeven. Infer.Net wordt onderdeel van het ML.Net machine learning framework voor .Net ontwikkelaars, met Infer.Net uitbreiding van ML.Net voor statistische modellering en online leren.

Open Source Infer.NET op GitHub is nu open onder de toegestane MIT-licentie voor gratis gebruik in commerciële toepassingen.

Open sourcing Infer.NET vertegenwoordigt het hoogtepunt van een lange en ambitieuze reis aldus Microsoft. Dat begon met de ontwikkeling van het raamwerk in 2004. "We hebben veel geleerd over het maken van oplossingen voor het leren van machines die schaalbaar en interpreteerbaar zijn. Infer.NET was in eerste instantie bedoeld als een onderzoeksinstrument en we hebben het vrijgegeven voor academisch gebruik in 2008", aldus Yordan Zaykov, Principal Research Software Engineering Lead bij Microsoft.

Zaydov meldt verder: "Als gevolg daarvan zijn er honderden artikelen gepubliceerd met behulp van het framework op verschillende gebieden, van informatieverzameling tot gezondheidszorg. In 2012 won Infer.NET zelfs een 'Patents for Humanity'-prijs voor onderzoek naar epidemiologie, genetische oorzaken van ziekten, ontbossing en astma."

Lees meer in de blog van Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht