Automatisering van bedrijfsprocessen vereist een nieuwe ontwikkelingsaanpak
18-10-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Automatisering van bedrijfsprocessen vereist een nieuwe ontwikkelingsaanpak

Grootschalige automatisering van bedrijfsprocessen vereist een nieuwe ontwikkelingsaanpak. Dit melden Federico Berruti, Geet Chandrate en Zaid Rab van adviesbureau McKinsey in een artikel.

Bedrijfsprocessen in alle sectoren ondergaan volgens de auteurs ingrijpende veranderingen, aangezien bedrijven papieren bestanden vervangen door elektronische records. Een nieuw pakket aan technologieën, waaronder robotprocesautomatisering (RPA), slimme workflows en kunstmatige intelligentie-technieken zoals machine learning, natuurlijke taalhulpmiddelen en cognitieve agents, belooft de efficiëntie radicaal te verbeteren, terwijl fouten worden geëlimineerd en het operationele risico wordt verminderd.

Onderzoek door Federico Berruti, Geet Chandrate en Zaid Rab van het McKinsey Global Institute suggereert dat er in alle sectoren al het potentieel bestaat om meer dan 30 procent van de taken die 60 procent van de huidige banen uitmaken, te automatiseren. In financiën en verzekeringen bijvoorbeeld, besteden werknemers meer dan de helft van hun tijd aan het verzamelen en verwerken van gegevens, taken die bij uitstek geschikt zijn voor automatisering met behulp van technieken die nu al beschikbaar zijn.

Lees meer op de site van McKinsey.

Terug naar nieuws overzicht