Amazon breidt aantal tech-functies in Europese Development Centres uit

22-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Amazon breidt aantal tech-functies in Europese Development Centres uit

Amazon kondigt aan in 2019 een nieuw Development Centre te openen in Manchester. Daarnaast heeft het bedrijf plannen Development Centres in Schotland en Cambridge uit te breiden. Om functies in Europese Development Centres in te vullen heeft het bedrijf honderden vacatures openstaan. Amazon meldt sinds 2010 zo'n 27 miljard euro te hebben geïnvesteerd in zijn Europese activiteiten.

In totaal heeft Amazon meer dan 5.500 hoogopgeleide onderzoekers en ingenieurs in dienst in haar 25 Development Centres in Europa. Zij ontwikkelen en verbeteren producten en diensten voor klanten, zoals Alexa, Amazon Web Services (AWS) en consumenten- en transporttechnologie. De teams werken vanuit Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Ze bestaan onder meer uit robotica-engineers, wetenschappers in machine learning, solution architects en software-, hardware- en lucht- en ruimtevaartingenieurs.

'Veel producten zijn afkomstig uit Europa'

"Onze Europese Development Centres zijn al ruim 16 jaar een essentieel onderdeel van onze missie: innoveren voor klanten over de hele wereld", aldus Jeff Wilke, CEO Worldwide Consumer bij Amazon.

"Veel producten en diensten die onze klanten graag gebruiken zijn afkomstig uit Europa. Denk aan Alexa, die een stem heeft gekregen dankzij teams in Polen en van teams uit het Verenigd Koninkrijk heeft geleerd hoe ze vragen moet beantwoorden. Denk ook aan automatische vertaaldiensten, bedacht en gebouwd in Duitsland, waarmee verkopers uit elk land hun producten over de hele wereld kunnen exporteren. Met de briljante uitvinders in onze Europese Development Centres kunnen we meer keuze, lagere prijzen, en een betere winkelervaring bieden voor honderden miljoenen klanten wereldwijd. We hebben nu 25 Development Centres en ruim 5.500 hoogopgeleide uitvinders in Europa, en dat worden er nog meer. Daarmee zetten we in op langdurige investeringen in Europese innovatie."

Welk Development Centre doet wat?

Amazon zet ook uit welke Europese Development Centres zich op welke producten en diensten richten. Zo dragen de Development Centres in het Verenigd Koninkrijk, Polen en Cambridge bij aan het wereldwijde ontwikkelwerk voor Amazon Alexa. Het internationale technologieteam in Luxemburg helpt mee aan het bouwen en leveren van oplossingen op wereldwijde schaal, van de front-end-ervaring voor de klant tot back-end-servicetechnologieën, zoals diensten voor externe verkopers of nieuwe betaalmethoden.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Amazon onder meer een Development Centre in Londen. Hier werken teams van softwareontwikkelaars, experts in gebruiksinterfaces, data-analisten en grafisch ontwerpers aan nieuwe technologieën voor Amazons Prime Video-dienst. In Schotland werken teams in Amazon's Development Centre aan een nieuwe advertentietechnologie waarmee klanten de producten die ze graag willen hebben kunnen opzoeken én vinden, plus gepersonaliseerde productaanbevelingen waarvan Amazon-klanten en -medewerkers over de hele wereld profiteren.

Het Development Centre in Berlijn ondersteunt Amazon's wereldwijde onderzoek naar Artificial Intelligence (AI) met teams van wetenschappers op het gebied van computer vision, robotica, machinevertalingen en vraagprognoses. De onlangs geopende onderzoeksvestiging in Tübingen (Duitsland) richt zich op technologieën waarmee computers causaliteit kunnen begrijpen. Dit helpt AI-systemen om het gedrag van klanten en hun reactie op geautomatiseerde beslissingen te voorspellen, zoals de volgorde van zoekresultaten.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud