Witold Kepinski - 21 oktober 2018

Westcon en Logicalis boeken meer omzet over eerste helft van 2018

Datatec, de Zuid-Afrikaanse eigenaar van Logicalis en Westcon, boekte meer omzet over het eerste halfjaar van 2018. De groepsomzet steeg van 1,84 naar 2 miljard dollar. De brutowinst (EBITDA) steeg van 7,7 naar 42,6 miljoen dollar.

Voor de zes maanden eindigend op 31 augustus 2018 zag Logicalis de omzet stijgen met 14 procent op jaarbasis tot 775,5 miljoen dollar. Het herstel van Westcon International ligt op schema, de omzet steeg naar 1,2 miljard dollar.

Jens Montanana (foto), ceo van Datatec, gaf als commentaar: "De resultaten van de eerste helft kwamen in de lijn van onze verwachtingen, ondersteund door een verbeterde operationele uitvoering in alle divisies. Logicalis presteerde goed in de eerste jaarhelft en behaalde goede resultaten, ondanks de tegenwind van valuta van opkomende markten, vooral in de Latijns-Amerikaanse regio. Het herstel van Westcon International is aan de gang en we komen onze beloften voor deze divisie na nu het ERP-systeem stabiel is, is de BPO-omkering bijna voltooid en zijn de centrale kostenbesparingen op schema. Voor de toekomst verwachten we dat de verbeterde operationele en financiële resultaten die voor de rest zullen worden voortgezet van het jaar. We pakken de waarderingskloof aan door een verbeterde uitvoering bij Westcon International en het lopende inkoopprogramma voor aandelen. We blijven kleine overnames nastreven die Logicalis positionering op de lange termijn verbeteren. "

Datatec is een internationale ICT-oplossingen- en -servicegroep die actief is in meer dan 50 landen Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. Het dienstenaanbod van de Groep omvat de sectoren technologie, distributie, integratie en consulting van de ICT-markt.

Lees meer op de site van Datacon.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!