Witold Kepinski - 21 oktober 2018

Oracle OpenWorld 2018 gaat van start

Oracle OpenWorld 2018 gaat van start image

Oracle OpenWorld 2018 wordt gehouden tussen 21 oktober en 25 oktober. Het belooft een interessante conferentie te worden hoe de leverancier verder wil groeien met zijn cloud, software, services en hardware toepassingen. 

Oracle moet meer gas geven op zijn cloud aanbod om te laten zien dat het een gevestigde speler is in de hyperscale business zoals Microsoft Azure, AWS en Google.

Strategie

Verder wordt het interessant wie de opvolger wordt van Thomas Kurian, de president en product en cloud strategie baas die net het bedrijf heeft verlaten. De afgelopen jaren heeft Kurian tijdens Oracle OpenWorld altijd de strategie voor producten van het bedrijf uiteenzet. Naar verluidt zal Edward Screven, werkzaam als hoofdarchitect bij Oracle, een keynote houden.

Saas en IaaS

Veel partners en klanten, waaronder ook uit Nederland zullen de Oracle Software-as-a-Service ontwikkelingen aanhoren zoals de Fusion Applications (app suite) en NetSuite toepassingen. Interessant is ook de visie van het verplaatsen van SaaS apps en IaaS naar een bare-metal cloud infrastructuur. Ook de ontwikkelingen rond de Autonomous database acceptatie is interessant, een zelfsturende database.

Cloud

Later in de week spreekt Oracle co-CEO Mark Hurd, onder andere samen met CIA en NSA-directeur-generaal Michael Haydon. Oracle doet veel business met overheden. Zo aast Oracle op het JEDI cloud computing contract van het Amerikaanse Ministerie van Defensie (Pentagon).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!