Software AG boekt goed kwartaal met cloud en IoT

22-10-2018 | door: Witold Kepinski

Software AG boekt goed kwartaal met cloud en IoT

Software AG boekte een sterk derde kwartaal dankzij goede zaken op het gebied van Industry 4.0, cloud, databases, IoT en integratiesoftware. Software AG zag zijn omzet met zes procent stijgen naar 208,8 miljoen euro. De nettowinst steeg met 13 procent naar 38,1 miljoen euro.

De Cloud & IoT business, dat ook Industrie 4.0 en machine to machine (M2M) toepassingen omvat, deed het bijzonder sterk. Ook de licentieomzet en de Digital Business steeg door meer vraag naar integratiesoftware en database toepassingen.

Sanjay Brahmawar, CEO van Software AG, zegt over de kwartaalcijfers: "Ik ben enorm trots op ons team voor het leveren van een solide Q3, met omzetgroei in alle productlijnen. Onze klanten vertellen me dat onze technologie integraal en strategisch is voor hun bedrijf en deze sterke resultaten tonen het aanhoudende vertrouwen dat ze in ons hebben. Het combineren van innovatieve IoT-oplossingen met een toonaangevend kernintegratieplatform geeft ons een unieke positie in de wereldwijde softwaremarkt; iets waarop we verder zullen bouwen."

 De financieel directeur van Software AG Arnd Zinnhardt voegde toe: "De sterke omzetprestaties in de cloud- en IoT-business illustreren de dynamiek van deze snelgroeiende markt. Onze acquisitie van Built.io in het derde kwartaal was een verdere stap in de richting van het voltooien van onze cloudportfolio. ARR is de belangrijkste indicator voor een succesvolle ontwikkeling van onze Cloud & IoT-activiteiten naast de groeiende winstgevendheid. " 

 

Terug naar nieuws overzicht
Software