HPE vereenvoudigt databescherming en copy-datamanagement in hybride cloud

22-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE vereenvoudigt databescherming en copy-datamanagement in hybride cloud

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt zijn intelligent storageportfolio uit met nieuwe oplossingen voor databescherming en copy-datamanagement in hybride clouds. De nieuwe oplossingen helpen klanten hun operationele efficiency tot 95 procent te verbeteren en bieden snellere back-up naar de cloud. Bovendien reduceren ze de cloud-storagekosten tot 20 keer.

Data vormen het hart van de digitale transformatie en behoren tot het meest waardevolle bezit van steeds meer organisaties. Het vermogen om actiegerichte insights uit die data te halen en de economische waarde ervan te verzilveren is een belangrijke voorwaarde om als bedrijf te groeien. Echter, het beheren en beschermen van die data wordt een steeds grotere opgave. De stormachtige datagroei, veeleisende service level agreements (SLA’s) en toenemende dreigingsniveaus, dwingen IT-afdelingen tot een intelligente storagestrategie om applicaties te beschermen over de hele private en publieke cloudomgeving.

Cloud-specifieke databescherming en copy-datamanagement

“Bedrijven hebben behoefte aan een cloud-specifieke aanpak voor databescherming en copy-datamanagement. Hierdoor wordt eenvoudige en efficiënte datamobiliteit mogelijk, zowel on-premise als in de cloud”, aldus Patrick Osborne, Vice President Secondary Storage & Big Data Product Management van HPE. “Met de oplossingen en services die we vandaag aankondigen kunnen gebruikers van HPE 3PAR en HPE Nimble Storage moeiteloos intelligente, meerlaagse databescherming implementeren, van hun eigen datacenterarrays tot de publieke cloud en bovendien afgestemd op hun eigen beleid en bedrijfseisen.”

Steeds meer organisaties zetten in op een cloud-first-strategie wat inhoudt dat IT-functies op de cloud zijn toegesneden. HPE StoreOnce-systemen leveren eenvoudige, kostenefficiënte en veilige back-up naar de cloud. Dit resulteert in de voordelen van de cloud voor langetermijnretentie van back-updata om aan regelgeving te voldoen of te helpen bij disaster recovery. On premise performance geoptimaliseerde StoreOnce-systemen blijven in gebruik voor de operationele recovery op korte termijn, wat zorgt voor snel herstel.

'Meer data sneller en voordeliger beschermen'

“De significante verbeteringen voor performance, capaciteit en beheerbaarheid van de nieuwe generatie HPE StoreOnce zorgt dat wij en onze klanten meer data sneller en voordeliger kunnen beschermen”, aldus Sebastiaan Koehler, Solution Architect van GODYO Enterprise Computing AG. “De nieuwe HPE StoreOnce-systemen bieden eenvoudigere en snellere provisioning van nieuwe databeschermingsstorage, terwijl de introductie van de grotere HPE StoreOnce VSA met de nieuwe flexibele License Server zorgt voor snelle implementatie en her-implementatie van HPE StoreOnce als virtuele toepassing. Bovendien brengen ingebouwde performance en efficiency van HPE StoreOnce Catalyst in combinatie met replicatiefuncties nieuwe mogelijkheden voor snelle, betrouwbare operationele recovery.”

De vernieuwde HPE StoreOnce met Cloud Bank Storage verbetert de performance en flexibiliteit voor hybride cloud databescherming voor omgevingen als Amazon S3 en Microsoft Azure door alleen unieke data naar de cloud te kopiëren. De back-updata worden versleuteld en krijgen zelfbeschrijvende tags mee, voor snel en eenvoudig herstel door cloud disaster recovery. Het next generation HPE StoreOnce-platform vermindert de operational tijd met zo’n 95 procent5 en geeft uniform inzicht in meerdere HPE StoreOnce-systemen, zowel on premise als in de cloud.

"Cloud is nu een strategische prioriteit voor elke organisatie en het wordt veel gebruikt voor data protection”, aldus Tad Brockway, General Manager van Azure Storage bij Microsoft Corp. “De HPE StoreOnce met Cloud Bank Storage levert eenvoudige, efficiënte en veilige backups naar de cloud. Met de combinatie van Microsoft Azure en HPE StoreOnce kunnen ondernemingen hun data sneller verplaatsen en downtimerisico’s beperken."

RMC 6.0 voor HPE Nimble Storage

Bedrijven willen hun back-updata breder inzetten dan alleen voor recovery. HPE speelt hierop in met HPE RMC, een centrale oplossing voor copy-datamanagement. Deze is nu beschikbaar voor HPE 3PAR en wordt uitgebreid naar HPE Nimble Storage. Het gebruik van RMC 6.0 voor directe backup van HPE storage arrays naar HPE StoreOnce zorgt voor cloudflexibiliteit op flashsnelheid, met ongeveer 23 keer snellere backup en ongeveer 15 keer snellere recovery, tegen lagere kosten en met minder complexiteit dan concurrerende oplossingen.

“Ons onderzoek laat zien dat gefragmenteerde, inefficiënte backup van secundaire data veelal kosten- en risicoverhogend werkt”, aldus Christophe Bertrand, databeschermingsanalist bij adviesbureau Enterprise Strategy Group. “De in storage geïntegreerde copy-datamanagement met RMC 6.0 beperkt wildgroei van copy-data en de noodzaak van handmatige dataprovisioning dankzij snelle, geautomatiseerde en veilige datatoegang voor recovery, archivering, analytics en applicatieontwikkeling.”

Integratie met Commvault

De integratie van nieuwe Commvault Complete™ Backup & Recovery-software met HPE StoreOnce biedt efficiënte backup naar de cloud. Gebruikers van Commvault kunnen nu hun voordeel doen met tot 20 keer minder kosten voor cloudstorage,13 snellere backups en tot ongeveer 95% minder backupstorage en netwerkverkeer.

“Deze aankondiging versterkt het partnership tussen Commvault en HPE en biedt onze gezamenlijke klanten een eenvoudige, efficiënte, snelle en veilige hybride oplossing voor databescherming in cloudomgevingen”, aldus Owen Taraniuk, Head of Worldwide Partnerships en Market Development bij Commvault. “De combinatie van Commvault-software en het vernieuwde HPE StoreOnce-platform breidt het datacenter naadloos uit naar de cloud, zodat organisaties hun data altijd op de juiste plaats beschikbaar hebben.”

Geoptimaliseerde cloud-efficiency

Klanten van HPE kunnen nu profiteren van de voordelen van de cloud, de security en controle van een on-premise infrastructuur met een op consumptie gebaseerd IT-kostenmodel, dat kan meegroeien met de businessbehoeften.

De op consumptie gebaseerde modellen en HPE GreenLake Flex Capacity planningsstrategieën van HPE GreenLake Backup worden aangevuld met het vernieuwde HPE StoreOnce en de Commvault-integratie. Dit resulteert in 30% besparingen met HPE GreenLake Flex Capacity. De complete backupoplossing wordt ontworpen, geïmplementeerd en aangestuurd door HPE Pointnext.

De advisory en professional services voor Microsoft Azure Hybrid Cloud van HPE Pointnext helpt gebruikers bij de ontwikkeling en implementatie van een hybride backupstrategie die end-to-end-support over de hele omgeving biedt, van primaire storage tot en met HPE StoreOnce en Microsoft Azure.

Beschikbaarheid

HPE StoreOnce is nu beschikbaar vanaf $4.800 voor een HPE StoreOnce virtual storage appliance. RMC 6.0 komt in december 2018 beschikbaar en wordt standaard meegeleverd met elke HPE 3PAR- en HPE Nimble Storage-array.
Commvault-integratie met HPE StoreOnce is vanaf nu beschikbaar. Ook HPE GreenLake Backup is per direct beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud