Nieuwe HPE producten geven MKB toegang tot enterprise capabilities

22-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Nieuwe HPE producten geven MKB toegang tot enterprise capabilities

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert nieuwe producten die het voor het MKB eenvoudiger maken om enterprise capabilities in te zetten, zoals draadloze access points en clouddiensten. Het gaat om flexibele en geautomatiseerde implementatietools, vijf hybride cloudoplossingen op basis van Microsoft Azure-services en ProLiant Gen10-servers die zijn toegespitst op het MKB. De nieuwe producten zijn gebaseerd op technologie van Microsoft en Aruba, onderdeel van HPE. Ze combineren on- en off-premise oplossingen die eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn, waardoor MKB'ers minder technologie-expertise nodig hebben.

De producten zijn aangekondigd tijdens de jaarlijkse SpiceWorld-conferentie in Austin, Texas. De digitale transformatie die veel organisaties ondergaan, heeft geleid tot snelle ontwikkelingen in de cloud, devices die met elkaar verbonden zijn, social media, data analytics en meer. Deze ontwikkelingen bieden MKB’ers enorme kansen, maar het ontbreekt veel van dit soort organisaties aan resources om zo’n moderne IT-infrastructuur te implementeren en onderhouden. Met name voor kleinere bedrijven is het implementeren van een nieuwe IT-infrastructuur vaak een complexe en kostbare aangelegenheid.

Wireless Office in a Box

Met deze oplossing kunnen kleinere organisaties een eenvoudig inzetbare, flexibele en betrouwbare IT-infrastructuur opzetten. De nieuwe oplossing kan geautomatiseerd on-premise worden uitgerold en zorgt voor een connectie tussen de HPE ProLiant Gen10-servers, de Aruba network switches en draadloze access points met behulp van point-and-click softwaretools.

Hybride cloudoplossingen

HPE en Microsoft helpen het MKB met tools om de IT te vereenvoudigen en processen te verbeteren met behulp van vijf nieuwe hybride cloudoplossingen. Ze bouwen voort op de kernfuncties van de nieuwe HPE ProLiant DL20 en ML30 Gen10-servers met Microsoft Azure en helpen gebruikers de productiviteit te verbeteren, de IT-servicelevering te verbeteren en hogere winsten te realiseren. De nieuwe producten zijn:

  • Hybrid File and Back-up
  • Hybrid Webhosting
  • Hybrid Virtualization
  • Hybrid Development and Test
  • Hybrid Database

HPE Proliant ML30 en DL20 Gen10-servers

De nieuwe HPE Proliant ML30 en DL20 Gen10-servers zijn specifiek ontwikkeld voor MKB-bedrijven met grote ambities. Ze bieden de juiste balans tussen mogelijkheden, capaciteit en managementfuncties via de HPE iLO 5.0. De servers zijn voorzien van HPE Silicon Root of Trust-mogelijkheden om een verbeterde beveiliging te bieden.

De HPE ProLiant ML30 Gen10-server is gericht op core business-applicaties, ongeacht of deze nu worden geïmplementeerd op bare-metal of in gevirtualiseerde omgevingen. Deze towerserver kan eenvoudig configuraties aanpassen aan specifieke applicatie- of performancedoelen. De flexibiliteit is mogelijk dankzij de Intel Pentium-, Core- of Xeon-processors, met tot 64 GB aan snelle 2666MT/s DDR4 DIMM's. MKB’ers kunnen kiezen uit vier Large Form Factor of acht Small Form Factor-drives.

De HPE ProLiant DL20 Gen10 Server is een compacte rackserver in een 1U-chassis van slechts 15 inches diep. Daarmee is hij geschikt voor omgevingen met beperkte ruimte. Klanten kunnen kiezen uit een reeks Intel-processors, storagecapaciteit in HDD, SSD en high-performance en low-latency M.2 NVMe drives.

HPE Rapid Setup-software

De nieuwe HPE Rapid Setup-software is een eenvoudige tool om systeeminstallatie, set-up en configuratie probleemloos te doorlopen. Het biedt een stapsgewijs, eenvoudig te volgen proces waarmee klanten tot 70 procent tijd kunnen besparen op het installeren en configureren van hardware en software.

"We maken het voor kleinere bedrijven eenvoudiger dan ooit om moderne IT toe te passen die hun bedrijfsvoering ondersteunt", aldus Tim Peters, Vice President en General Manager SMB Segment en ProLiant Tower Servers bij HPE. "Door het MKB te voorzien in hybride cloudoplossingen, speciaal ontworpen voor hun workloads, kunnen ze sneller zakelijke resultaten behalen. Bovendien kunnen ze vertrouwen op onze flexibele en betrouwbare producten."

"Bij Microsoft streven we ernaar om nieuwe functies te leveren voor onze Azure hybrid cloud stack, waarmee klanten elke workload aan kunnen, ongeacht de bedrijfsgrootte", aldus Rodrigo Rocha, General Manager van Microsoft. "Door samen te werken met HPE kunnen we nu samen hybride IT-oplossingen aanbieden waarmee complexiteit weggenomen wordt en kosten naar beneden gaan. Hierdoor stellen we onze MKB-klanten in staat hun zakelijke potentieel te vergroten en nieuwe groei te realiseren."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud