Wouter Hoeffnagel - 23 oktober 2018

Altair neemt SIMSOLID over

Altair neemt SIMSOLID over image

Simulatiespecialist Altair maakt de overname bekend van SIMSOLID. Dit bedrijf is gespecialiseerd in software voor het automatisch creëren van productsimulaties op basis van 3D CAD-ontwerpen. Omdat er geen geometrievereenvoudiging, opschonen of meshing meer nodig is, verkort deze technologie zowel de pre-processing als simulaties. Met de op nieuwe algoritmen gebaseerde SIMSOLID-software wil Altair de productontwikkeling en 'time-to-market' van innovaties verkorten.

SIMSOLID maakt CAD-ontwerpen van producten, onderdelen of assemblages direct geschikt voor complexe simulaties, zonder de benodigde tijdrovende geometrische vereenvoudiging en meshing. De technologie van het bedrijf is merendeels afkomstig uit research en development van Dr. Victor Apanovitch, een voormalig professor van de Wit-Russische Polytechnische Universiteit en medeoprichter van SIMSOLID Corporation.

De SIMSOLID-engine is gebaseerd op nog ongepubliceerde wiskundige algoritmen voor uitbreidingen van de theorie van ‘External Approximations’. Deze controleren de nauwkeurigheid van een model met behulp van meervoudige adaptieve analyses. Het gebruik van deze algoritmen maakt het mogelijk grote en complexe simulaties van assemblages veel sneller door te rekenen, zelfs op eenvoudige laptops.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!