Synology introduceert DSM 7.0, UC300 Unified Controller en MR2200ac mesh router

Synology introduceert DSM 7.0, UC300 Unified Controller en MR2200ac mesh router

Synology introduceert DSM 7.0, UC300 Unified Controller en MR2200ac mesh router

23-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Synology introduceert DSM 7.0, UC300 Unified Controller en MR2200ac mesh router

Synology kondigt verschillende nieuwe producten en applicaties. Het gaat onder andere om DiskStation Manager 7.0 (DSM 7.0), de dual-active Unified Controller UC300 voor constante dienstverlening voor bedrijven, het licentievrije Active Backup Suite voor de zakelijke markt en de mesh router MR2200ac, ondersteund door Synology Router Manager 1.2 (SRM 1.2). De producten zijn aangekondigd op het ‘Synology 2019’-evenement in Utrecht.

De nieuwe gebruikersinterface van DSM 7.0 heeft een gestroomlijnder design en biedt gebruikers een rustige achtergrond, zodat ze zich beter kunnen concentreren op de informatie in hun browser. Het nieuwe ‘guided’ concept bevat meer dan 1.500 contextuele en interactieve boodschappen, waarmee gebruikers op de hoogte worden gebracht van wat er is gebeurd, waarom en hoe ze om moeten gaan met onverwachte gebeurtenissen. Zo behouden gebruikers beter de controle.

Stabieler framework

Om een stabieler framework voor opslag te bieden, is DSM 7.0 uitgerust met een snelle RAID hersteltechnologie, geïntegreerde machine learningtechnologieën die disk failure kunnen voorspellen en een geautomatiseerd vervangingsmechanisme dat meerdere beschermlagen biedt voor disks. Het vernieuwde CMS 2.0 maakt het mogelijk om met een Synology NAS 10.000 andere NAS-devices te beheren, waardoor grootschalige toepassingen voor zakelijke gebruikers mogelijk worden.

UC300

Meer dan een kwart van de Synology-gebruikers maakt gebruik van iSCSI Target. Om een stabieler basisframework te bieden introduceert Synology een nieuwe productlijn: UC300 (Unified Controller). Dit is de eerste iSCSI-server die is uitgerust met een dual-active controller. Zo wordt een constante dienstverlening gegarandeerd wanneer er zich een failure voordoet en wordt een performance van meer dan 100.000 IOPS mogelijk gemaakt.

Licentievrije Active Backup Suite

In het verleden konden bedrijven zich geen volledige databeschermingsoplossing veroorloven door een gebrek aan middelen bij IT of het management. Volgens IDC heeft meer dan de helft van alle ondernemingen in de afgelopen drie jaar te maken gehad met onherstelbare schade aan data. Synology brengt de licentievrije zakelijke back-upoplossing Active Backup Suite uit, waarmee klanten hun data op fysieke, virtuele en cloudinfrastructuren kunnen beschermen via één platform. Door af te stappen van licenties wil Synology zakelijke back-up betaalbaarder maken.

Mesh router MR2200ac

Synology richtte zich lange tijd op de ontwikkeling van software om netwerkbeveiliging en -beheer te verbeteren. De eerste mesh router van Synolgy, MR2200ac, is uitgerust met het speciaal hiervoor ontwikkelde besturingssysteem SRM 1.2. Naast een groter wifibereik voor een snelle en betrouwbare verbinding biedt de nieuwe interface gebruikers meer inzicht in hun thuisnetwerk, wat hen helpt beter te monitoren en beschermen.

Safe Access pakket

Het nieuwe Safe Access pakket biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende rollen toe te kennen aan gebruikers, ongeacht het device waarmee ze online zijn. Zo kan internetgebruik gemonitord worden en worden aanvallen door kwaadaardige sites voorkomen.

In aanvulling op bovengenoemde applicaties introduceert Synology tot slot:

  • een nieuwe functionaliteit voor filestreaming in de Drive-applicatie; 
  • deep learning technologie voor het corrigeren van afbeeldingen in Moments;
  • integratie tussen Synology-producten;
  • en slimme spraakassistenten zoals Alexa en Siri, en de integratie van deep learning technologieën in Surveillance Station DVA.
Terug naar nieuws overzicht
Hardware