Fujitsu geeft zonder wachtwoorden veilige toegang tot lokale- en cloudservices
23-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

Fujitsu geeft zonder wachtwoorden veilige toegang tot lokale- en cloudservices

Fujitsu introduceert de Privileged Access-as-a-Service oplossing Privileged Access-as-a-Service. Met deze oplossing zorgt Fujitsu dat werknemers niet langer meerdere wachtwoorden hoeven te onthouden om toegang te krijgen tot lokale- en cloudservices. Hiermee wordt een groot probleem voor CIO's opgelost. Fujitsu heeft de PrivX Cloud Access Gateway van SSH.COM 1 geïntegreerd met zijn Identity-as-a-Service (IDaaS) oplossing.

Medewerkers moeten dagelijks tal van wachtwoorden gebruiken om toegang te krijgen tot lokale systemen en cloudsystemen. De groeiende hoeveelheid wachtwoorden moeten daarnaast ook nog eens aan allerlei voorwaarden voldoen en uniek zijn. Fujitsu neemt deze uitdaging weg met de integratie van PrivX van SSH.COM integreert met zijn Identity-as-a-Service (IDaaS). Hierdoor kunnen inloggegevens op een eenvoudige en veilige manier beheerd worden.

Insiderdreigingen tegengaan

PrivX van SSH.COM is geïntegreerd met Fujitsu IDaaS en is een 'keyless' on-demand oplossing. De cloudgebaseerde oplossing verwijdert daarnaast niet-beheerde sleutels en ontzegt wachtwoorden van SysAdmin de toegang tot cloud- en serveromgevingen. Hiermee gaat de oplossing zowel opzettelijke als onopzettelijke insiderbedreigingen tegen.

De schaalbare en veilige oplossing beheert dynamische, op rollen gebaseerde, on-demand SSH-certificaten en maakt daarmee het rouleren van wachtwoorden en het gebruik van wachtwoordkluizen overbodig. Ondernemingen kunnen kostenbesparingen realiseren doordat zij minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar of vernieuwen van verloren of zoekgeraakte wachtwoorden.

Op rollen gebaseerde on-demand toegang

De samenwerking tussen Fujitsu en SSH.COM maakt het mogelijk om op een veiligere manier privétoegangen van bedrijfssystemen te beheren voor zowel interne- als externe software ontwikkelaars, inclusief DevOps-teams. Vertrouwelijke gebruikers krijgen veilige, op rollen gebaseerde on-demand toegang tot essentiële ontwikkelings- en productiemiddelen, waardoor de beveiliging wordt verbeterd en de administratieve rompslomp wordt verminderd.

Fujitsu's IDaaS is een uitgebreide oplossing voor toegangsbeheer voor hybride IT-omgevingen, die schaalbaarheid, snelle implementatie en een korte time-to-market biedt. Het levert eenvoudige toegang tot bronnen in hybride IT-omgevingen, zodat identiteiten en inloggegevens veilig blijven. IDaaS is ontworpen met een uitgebreide self-service en meerdere authenticatieprotocollen, inclusief biometrische authenticatie. Gebruikers-ID-verwerking en permissiemanagement zijn geïntegreerd in mappen, systemen, cloudservices en applicaties met behulp van open, standaard interfaces.

Jackpot voor hackers

Petri Heinälä, Security Offerings Architect bij Fujitsu in EMEIA, zegt: "Verloren sleutels en SysAdmin-inloggegevens zijn de jackpot voor hackers. De beste oplossing is om onbeheerde sleutels en wachtwoorden te verwijderen - omdat wat niet bestaat, niet kan worden verloren of gestolen. De keyless, on demand-benadering van PrivX past perfect in het IDaaS-aanbod van Fujitsu. Het maakt een klantloze uitvoering, gestroomlijnde workflows en automatische detectie van meerdere cloudactiva mogelijk voor Fujitsu IDaaS en stelt CIO's in staat om het wachtwoordbeheer te vereenvoudigen en te versterken.”

Fujitsu Identity-as-a-Service met PrivX is direct beschikbaar voor klanten in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. De prijzen variëren afhankelijk van het land en de configuratie.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Security