Trend Micro herdefinieert endpoint security met Trend Micro Apex One

23-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Trend Micro herdefinieert endpoint security met Trend Micro Apex One

Trend Micro introduceert onder de naam Trend Micro Apex One een vernieuwd endpoint security-aanbod. Het product levert consistente beveiliging over de volledige breedte als een single-agent, zowel als SaaS-oplossing als on premises-implementatie. Trend Micro Apex One verbetert geautomatiseerde Detection & Response en geeft bruikbare inzichten die veiligheid voor klanten maximaliseert en groeimogelijkheden biedt voor het kanaal.

IT-beveiligingsteams hebben te maken met een groeiend aantal producten om hun endpoints volledig te beschermen. Samen met een toenemend aantal waarschuwingsmeldingen en geïsoleerde loginformatie, is het een uitdaging om snel genoeg op geavanceerde bedreigingen te reageren. “Onze laatste release heeft verbeteringen die zich richten op de meest urgente endpoint security-vraagstukken waar de industrie vandaag mee wordt geconfronteerd”, zegt Kevin Simzer, chief operating officer van Trend Micro. “Ondanks de claims van sommige zogeheten ‘next-gen’-aanbieders, heeft effectieve bescherming meerdere beveiligingslagen nodig. Dit vormt de basis van onze strategie. Apex One is een fantastische keuze voor bedrijven die traditionele AV willen vervangen of worstelen met next-gen implementaties.”

Geautomatiseerde Detection & Response

Apex One is ontwikkeld op basis van de XGen-beveiligingstechnieken, dat een combinatie is van een aantal generaties met functionaliteit op het gebied van threat defense die de juiste technologie op slimme wijze en op het juiste moment toepast. Het product omvat verder de snelst mogelijke virtuele patchingsmogelijkheden (mogelijk gemaakt door Trend Micro’s Zero Day Initiative) samen met een reeks technologieën om geavanceerde aanvallen te detecteren en blokkeren, inclusief fileless-bedreigingen. Apex One biedt daarnaast Endpoint Detection & Response-mogelijkheden (EDR), die koppelbaar zijn met Trend Micro’s Managed Detection en Response (MDR) service-optie. Dit helpt interne teams bij hun zoektocht naar bedreigingen en het monitoren van waarschuwingsmeldingen.

"In ons werk hebben wij te maken met constante druk rondom beveiliging; de noodzaak om onszelf te verdedigen tegen groeiende bedreigingen zoals fileless malware en ransomware, waarbij veiligheidsnormen op het gebied van compliance nageleefd moeten worden", zegt Tim Masay, cybersecurity directeur van Carhartt. Masay ziet een oplossing in Apex One en geeft dan ook zich te verheugen op de mogelijkheden van deze oplossing.

Eenvoudigere implementatie

De single-agent-variant, die beschikbaar is vanaf november 2018, vereenvoudigt de implementatie en voldoet aan de hedendaagse beveiligings- en compliance-eisen. Apex One borduurt voort op Trend Micro’s bestaande OfficeScan-product. Bestaande OfficeScan-klanten ontvangen Apex One als een standaard update zonder bijkomende kosten. Voor enkele features, waaronder EDR, is een uitbreiding van de licentie nodig, afhankelijk van de huidige afspraken.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security