MKB Fonds groeit opnieuw in ICT-dienstverleningssector door de participatie in DWE ICT
24-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

MKB Fonds groeit opnieuw in ICT-dienstverleningssector door de participatie in DWE ICT

MKB Fonds maakt bekend te participeren in ICT-dienstverlener DWE ICT, met vestigingen in Eemnes en Heteren. MKB Fonds participeerde eerder in vergelijkbare Nederlandse ICT ondernemingen, die een samenwerking zijn aangegaan onder de naam Futureproof Group. Hierdoor profiteren zij van schaalvoordelen en kennisdeling. Ook DWE ICT zal zich bij dit samenwerkingsverband aansluiten.

Het MKB Fonds is en participatiemaatschappij uit Amsterdam die investeert en participeert in degelijke en volwassen MKB-ondernemingen met het geld dat zij ophaalt bij particuliere beleggers. MKB Fonds heeft haar portefeuille in de ICT-dienstverleningssector in een snel tempo uitgebreid, in juli van dit jaar werd al geparticipeerd in online werkplek leverancier DesktopToWork. Daarnaast participeerde de MKB Fonds eerder in (deels) vergelijkbare ondernemingen Joheco Automatisering (Maart 2013), De Computerwacht (Februari 2016), Advisor ICT Solutions (December 2016) en Xantion (November 2017).

DWE ICT

In de tweede week van oktober van dit jaar werd DWE ICT aan de portefeuille toegevoegd. Deze organisatie is in 2013 ontstaan na een fusie van ExpectIT en De Wal ICT en is Trusted ICT Partner voor ondernemingen en organisaties in het MKB, de transportsector en het onderwijs (PO & VO). De onderneming opereert vanuit twee vestigingen in Eemnes en Heteren en heeft circa 55 medewerkers in dienst. De onderneming realiseert jaarlijks circa € 8 miljoen omzet.

De ICT-dienstverleners waar MKB Fonds in heeft geparticipeerd hebben zich aangesloten bij een samenwerkingsverband genaamd Futureproof Group. De bedrijven, met gezamenlijk circa 300 medewerkers, opereren binnen de groep zelfstandig. De bedrijven uit de groep bieden gedeeltelijk vergelijkbare producten, maar kunnen elkaar ook ondersteunen en onderwijzen op het gebied van producten en diensten waarin zij complementair aan elkaar zijn. Daarnaast profiteren zij van schaalvoordelen en kunnen zij hun klanten meer stabiliteit en continuïteit bieden.

Krachten bundelen

Emiel Havinga, Investment Director bij MKB Fonds legt uit: “Het samenbrengen van de ICT-dienstverleners uit onze portefeuille was voor ons een logische keuze. De markt voor ICT groeit nog steeds flink en ontwikkelt zich in een zeer snel tempo. Het is voor ICT-dienstverleners in het kleine en middelgrote segment een uitdaging om de ontwikkelingen bij te blijven houden en te investeren in de juiste producten en diensten. Door de bedrijven in groepsverband samen te laten werken kunnen zij kennis delen en zaken als inkoop, werving, opleiding en ontwikkelingen van diensten en producten gezamenlijk aanvliegen. Dat is zeer waardevol voor de ondernemingen en biedt een verbeterde toekomstbestendigheid.”

MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang in DWE ICT genomen en de directie zal ongewijzigd gevoerd worden door Ron Groen: “Met gepaste trots heb ik de collega’s en vaste klanten kunnen melden dat we voor de toekomst van DWE ICT weer een grote stap hebben gezet. Door toe te treden tot de Futureproof Group kunnen wij hen nog meer perspectief bieden en laten meeprofiteren van schaalvoordelen terwijl wij onze zelfstandigheid en identiteit geheel behouden.”

Terug naar nieuws overzicht
Security