ESET vernieuwt NOD32 Antivirus, Internet Security en Smart Security Premium

23-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

ESET vernieuwt NOD32 Antivirus, Internet Security en Smart Security Premium

ESET heeft de oplossingen ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security en ESET Smart Security Premium vernieuwd. De oplossingen bieden sterkere meerlaagse beveiliging, verbeterde IoT-bescherming en vernieuwde beveiligingsrapportages.

Er wordt voorspeld dat er tegen 2025 wereldwijd meer dan 75 miljard verbonden apparaten zullen zijn - van slimme huishoudelijke apparaten tot e-health gadgets - dit vormt een reële bedreiging voor de cyberveiligheid. Naarmate er meer verbonden apparaten in het dagelijks leven worden geïntroduceerd, neemt het aantal persoonlijke en gevoelige gegevens dat wordt gedeeld toe, evenals het aantal ingangspunten in netwerken.

"Hackers zullen deze toename van het aantal apparaten met een internetverbinding in hun voordeel gebruiken en gebruikers kunnen het zich dan ook niet veroorloven om veiligheidsmaatregelen te negeren. De toevoeging van IoT-bescherming aan onze productsuite voor thuisgebruikers betekent dat onze klanten er zeker van kunnen zijn dat hun apparaten en de thuisrouters waarmee ze verbinding maken goed beveiligd zijn", zegt Matej Krištofík, Product Manager bij ESET.

Drie varianten

ESET biedt consumentenbeveiliging aan in drie varianten: ESET NOD32 Antivirus voor basisbeveiliging, ESET Internet Security met extra beveiligingslagen bovenop de basis antimalware-oplossing en ESET Smart Security Premium voor het hoogste veiligheidsniveau. Deze laatste oplossing omvat onder andere een wachtwoordmanager en bankbeveiliging.

De nieuwste versie biedt een verschillende nieuwe en verbeterde functies:

  • Productaanbeveling (verwijzing) - een nieuwe functie die alle ESET-gebruikers de mogelijkheid biedt om ons product aan te bevelen bij familie of vrienden. Proefgebruikers worden beloond - één doorverwijzing door een vriend is gelijk aan nog een maand gratis bescherming. 
  • Beveiligingsrapport - biedt gebruikers een overzicht van wat ESET’s oplossing op de achtergrond actief en ongemerkt heeft gedetecteerd, geblokkeerd en gemitigeerd. Gebruikers kunnen kiezen uit vijf vooraf ingestelde items op basis van door de gebruiker gegeven prioriteiten en krijgen inzicht in andere functies zoals Secure Data, Password Manager, Anti-diefstal of Parental Control.
  • Verbeterde installatie - de installatie is geoptimaliseerd en neemt hierdoor tot 40% minder tijd in beslag.
  • Verbonden thuismonitor - stelt gebruikers nu in staat om met een router verbonden slimme apparaten te testen op kwetsbaarheden, zoals zwakke wachtwoorden en stelt mogelijke oplossingen voor. Het stelt gebruikers ook in staat om te scannen op kwetsbaarheden in de poort, bekende kwetsbaarheden in de firmware, kwaadaardige domeinen, zwakke of standaard routerwachtwoorden en malware-infecties.
  • GDPR Compliance - alle ESET-producten voldoen aan GDPR.
Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security