Redactie - 24 oktober 2018

Oracle Cloud Infrastructure getweakt

Oracle Cloud Infrastructure getweakt image

Oracle heeft verbeteringen aangekondigd voor zijn Oracle Cloud Infrastructure, evenals een bijgewerkte wereldwijde datacenter-regio roadmap. Met de moderne cloudregio's van Oracle wil Oracle het breedste, diepst en snelst groeiende pakket cloudtoepassingen en Oracle Autonomous Database leveren, allemaal draaiende op zijn cloudinfrastructuur. Dit meldt Oracle tijdens zijn Oracle OpenWorld event in San Francisco.

De updates voor Oracle Cloud Infrastructure zijn:

Beveiligingsverbeteringen : Oracle breidde zijn verbintenis uit om de kern-tot-randbeveiliging van cloudklanten te bieden door de introductie van nieuwe geïntegreerde beveiligingsoplossingen om geavanceerde cyberbedreigingen met verdedigingslagen te bestrijden. De nieuwe cloudservices bevatten een Key Management Service (KMS) waarmee klanten de codering van hun gegevens kunnen regelen; een geïntegreerde Cloud Access Security Broker (CASB), die veilige configuraties bewaakt en afdwingt; een Web Application Firewall (WAF) ontworpen om te beschermen tegen aanvallen op webverkeer; en Distributed Denial-of-Service (DDoS) -bescherming om te voorkomen dat kwaadwillende actoren klanttoepassingen verstoren.

Cloud Region Roadmap: om de vraag van klanten en partners verder te ondersteunen, heeft Oracle de roadmap voor zijn cloudregio's uiteengezet. Tegen het einde van volgend jaar zal het bedrijf extra regio's openen in Australië, Canada, Europa, Japan, Zuid-Korea, India, Brazilië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten, inclusief Virginia, Arizona en Illinois ter ondersteuning van de publieke sector en Departement van Defensie-klanten. Deze uitbreiding vormt een aanvulling op een bestaand Edge-netwerk dat bestaat uit meer dan 30 locaties wereldwijd en meer dan 300 sensoren, waarmee Oracle-klanten beschikken over een uitgebreide gegevensset voor internetprestaties en geavanceerde functionaliteit.

Upgrade naar autonome database: Oracle bekijkt nieuwe mogelijkheden met speciale Oracle Exadata-cloudinfrastructuur voor de nieuwste versie van Oracle Autonomous Database cloud-service, Oracle Autonomous Transaction Processing (ATP). ATP maakt gebruik van Oracle Cloud Infrastructure en stelt de bedrijfsteams of ontwikkelteams in staat om hun applicaties of ontwikkelingsprojecten te laten implementeren in een volledig toegewijde 'private cloud-achtige omgeving' op Oracle Cloud.

Openheid: om zijn streven naar openheid te ondersteunen, en met het uitbouwen van relaties met de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) en de Cloud Security Alliance (CSA), maakt Oracle bekend dat het zich heeft aangesloten bij de Internet Society (ISOC) en Internet Infrastructure Coalition (i2Coalition) . Oracle zal een belangrijk lid zijn van deze gemeenschapsorganisaties in de internetinfrastructuur om wereldwijd internetbeleid en educatieve programma's vooruit te helpen, evenals om deel te nemen aan verschillende werkgroepen en industriële evenementen.

Enterprise-expertise: Oracle heeft een nieuwe geïntegreerde ervaring voor partners en klanten aangekondigd die het voor hen eenvoudiger maakt om bedrijfsapplicaties van Oracle Cloud Marketplace op Oracle Cloud Infrastructure te publiceren en te implementeren.

Missie-kritische prestaties: Oracle Cloud Infrastructure blijft klanten voorzien van de prestaties die vereist zijn voor de meest bedrijfskritieke workloads van vandaag. Oracle Cloud verslaat concurrenten in recente tests rond prestaties. Gecombineerd met eenvoudige en schaalbare prijzen, is Oracle marktleider in prijs en prestaties.
Aanvullende bronnen

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!