Redactie - 24 oktober 2018

Oracle biedt sterkere security met core-to-edge cloud services

Oracle biedt sterkere security met core-to-edge cloud services image

Om ervoor te zorgen dat de gegevens van klanten veilig zijn van de kern van de infrastructuur tot aan de rand van de cloud, heeft Oracle tijdens zijn Oracle OpenWorld conferentie in San Francisco nieuwe cloudbeveiligingstechnologieën aangekondigd. Naast de zelfbeveiligings- en zelfpatchmogelijkheden van Oracle Autonomous Database en de integratie van machine learning en intelligente automatisering om bedreigingen te remediëren, stellen deze nieuwe cloudservices klanten in staat de beveiliging van applicaties die worden ingezet op de volgende generatie Oracle Cloud te verbeteren Infrastructuur.

De nieuwe cloudservices bevatten een Web Application Firewall (WAF) om te beschermen tegen aanvallen op internetverkeer, Distributed Denial-of-Service (DDoS) -bescherming om te voorkomen dat externe partijen actieve applicaties verstoren, een geïntegreerde Cloud Access Security Broker (CASB) die controleert en dwingt tot veilige configuraties en een Key Management Service (KMS) waarmee klanten de codering van hun gegevens kunnen regelen.

Opkomende technologieën zoals cloud, kunstmatige intelligentie en IoT stellen organisaties in staat nieuwe innovaties te stimuleren en kosten te besparen. Echter, met kansen komt een verhoogd risico met inbegrip van uitgebreide aanvalsoppervlakken. Beveiligingsteams vertrouwen op handmatige processen en ongelijksoortige tools die menselijke fouten introduceren en een buitensporige hoeveelheid tijd nemen om bedreigingen en onderbrekingen nauwkeurig te detecteren en erop te reageren. Oracle heeft geïntegreerde verdedigingslagen ontwikkeld die zijn ontworpen om gebruikers, apps, gegevens en infrastructuur te beveiligen.

"Organisaties worden geconfronteerd met voortdurende beveiligingsrisico's van geavanceerde actoren die hun applicaties willen aanvallen en toegang willen hebben tot hun gevoelige gegevens", aldus Don Johnson, Senior Vice President Product Development bij Oracle Cloud Infrastructure. "De nieuwe oplossingen bouwen voort op de bestaande, sterke beveiligingshistorie van Oracle en bieden klanten altijd-aan mogelijkheden die het gemakkelijker dan ooit maken om end-to-end beveiliging te bereiken. Deze nieuwe beveiligingslagen bevatten sterk geautomatiseerde detectieve, preventieve, responsieve en voorspellende beveiligingscontroles die datalekken helpen voorkomen, voldoen aan de wettelijke voorschriften en het algemene risico verminderen. "

Om klanten te helpen geavanceerde gescande bedreigingen te bestrijden en hun gegevens te beschermen, heeft Oracle de volgende geautomatiseerde beveiligingsoplossingen geïntroduceerd:

Web Application Firewall (WAF) . De native WAF is ontworpen om de volgende generatie Oracle Cloud Infrastructure-applicaties te beschermen tegen botnets, applicatie-aanvallen en DDoS-aanvallen. Het platform kan vervolgens automatisch reageren op bedreigingen door ze te blokkeren en de teams van beveiligingsoperaties te waarschuwen voor verder onderzoek.

Gedistribueerde Denial of Service (DDoS) -bescherming . Als onderdeel van de volgende generatie Oracle Cloud Infrastructure krijgen alle Oracle-datacenters geautomatiseerde DDoS-aanvalsdetectie en beperking van hoogvolume, Layer 3/4 DDoS-aanvallen. Dit draagt ??bij aan de beschikbaarheid van Oracle-netwerkbronnen, zelfs wanneer deze onder langdurige aanvallen worden gebruikt.

Cloud Access Security Broker (CASB). Het veilig houden van een cloudomgeving vereist constante monitoring en handhaving om ervoor te zorgen dat niemand een onveilig netwerk heeft opgezet of gegevens onbeschermd heeft achtergelaten. Oracle Cloud Access Security Broker (CASB) controleert voortdurend OCI-omgevingen om ervoor te zorgen dat bedrijfsbeveiliging wordt gevolgd. Het wordt geleverd met vooraf geconfigureerd beleid en besturingselementen, zodat klanten applicaties sneller kunnen implementeren en tegelijkertijd de beveiliging en het operationele risico verminderen. CASB maakt ook gebruik van machinaal op leren gebaseerde gedragsanalyses om bedreigingen te voorspellen.

Key Management Service. Met Oracle Key Management kunnen bedrijven gegevens versleutelen met behulp van sleutels die ze beheren en zijn ze gecentraliseerd sleutelbeheer en belangrijke monitoringfuncties voor de levenscyclus. De oplossing levert partities in hoog beschikbare en gecertificeerde hardware beveiligingsmodules die geïsoleerd zijn per klant. Het is ideaal voor organisaties die moeten verifiëren of ze voldoen aan wettelijke voorschriften en beveiligingsbeheer, zodat hun gegevens worden versleuteld waar ze worden opgeslagen

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!