Oracle CEO Mark Hurd is nog optimistischer over cloud acceptatie
24-10-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Oracle CEO Mark Hurd is nog optimistischer over cloud acceptatie

Oracle-topman Mark Hurd, die vorig jaar voorspelde dat 85 procent van de productietoepassingen in de cloud in 2025 zal draaien, zei tijdens een keynote op Oracle OpenWorld dat de migratie naar de cloud veel sneller gaat dan verwacht.

"Cloud is onweerlegbaar; het is fundamenteel”. voegde Hurd toe tijdens zijn Oracle OpenWorld-keynote. "Dit is niet langer een debat. Het enige waarover we debatteren, is de snelheid om dit voor elkaar te krijgen."

Hurd deelde het podium met klanten en bood nieuwe cloudprognoses aan. Tegen 2025 voorspelt Hurd:

100 procent van de cloud-applicaties bevatten kunstmatige intelligentie (AI)
85 procent van alle klantinteracties zal worden geautomatiseerd
60 procent van alle IT-banen is nog niet uitgevonden, maar bevindt zich in die tijd

Op dat laatste punt zei Hurd dat automatisering geen banen zal vervangen, maar ze zal creëren. Nieuwe carrières die worden aangewakkerd door het gebruik van AI en andere opkomende technologieën omvatten supervisors voor robots, ontwerpers van slimme stadstechnologie, door AI geassisteerde medische technici en dataprofessionals.

Klant, Navindra Yadav, oprichter van Tetration Analytics (nu een bedrijf van Cisco), vertelde Hurd dat zijn bedrijf grote prestaties en kostenvoordelen realiseerde die op Oracle Cloud liepen in vergelijking met twee andere openbare cloudproviders.

Mark Hurd zei verder dat loud en geïntegreerde technologieën zoals AI de kosten verlagen, meer innovatie stimuleren en de productiviteit verbeterd. Blockchain zal een functie zijn van vrijwel alle applicaties waar het onderdeel kan zijn van het mogelijk maken van het uitwisselen van beveiligde informatie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud