HP vernieuwt haar portfolio met convertibles

HP vernieuwt haar portfolio met convertibles

HP vernieuwt haar portfolio met convertibles

25-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

HP vernieuwt haar portfolio met convertibles

HP lanceert een reeks nieuwe convertibles binnen de Spectre en Elite productlijnen. Zo is de HP Spectre x360 reeks voorzien van een nieuw ontwerp.

De behoefte aan persoonlijke computing apparaten groeit, die nieuwe ervaringen mogelijk maken en ontworpen zijn voor een drukke, on-the-go levensstijl. Die geldt met name voor klanten die op zoek zijn naar een premium apparaat, gezien 45 procent van de klanten veel tijd buitenshuis doorbrengt met hun laptop en blijven laptops een belangrijke dagelijkse tool voor 82 procent van de millenials.

"De traditionele grenzen tussen persoonlijk en professioneel leven vervagen. Mensen willen technologie die zich moeiteloos aanpast aan de manier waarop ze leven en werken, evenals apparaten die het mogelijk maken om te laten zien wie ze zijn", zegt Anne-Sophie Hadberg, GM en VP EMEA, Personal Systems, HP Inc. "Onze nieuwste Spectre- en Elite-innovaties leveren een onmiskenbaar gevoel van stijl en tegelijkertijd stellen ze ook nieuwe normen voor prestaties, connectiviteit en veiligheid vast. Van 's werelds langste batterijlevensduur in een quad-core convertible tot 's werelds kleinste en lichtste zakelijke convertible, HP blijft de lat hoger leggen voor innovatie die verbazingwekkende nieuwe pc-ervaringen mogelijk maakt".

Vernieuwde HP Spectre x360 13 en HP Spectre x360 15

De vernieuwde HP Spectre x360 13 en HP Spectre x360 15 voegen zich bij de HP Spectre Folio, die later deze maand verkrijgbaar is. De apparaten zijn verkrijgbaar in dark ash silver met koperen accenten en de geheel nieuwe poseidon blauwe versie met lichte messing accenten. De schuine USB-C poort is verhuisd naar de rechterkant van het apparaat, wat zorgt voor een beter kabelbeheer. Het ontwerp met dubbele afschuining maakt de bovenkant van de laptop gemakkelijker van drie kanten te openen. Ook de luidspreker is vernieuwd en bevat een nieuw design, waarbij in ieder gaatje kleine gaatjes op microniveau zijn geboord om de geluidskwaliteit te verbeteren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van technologie van Bang & Olufsen.

De nieuwe Spectre lijn heeft ook beveiligingsfuncties, zoals een ‘privacy camera kill switch’ die functioneert als een fysieke aan/uit schakelaar om de webcam automatisch uit te schakelen wanneer deze niet in gebruik is. Daarnaast is deze uitgerust met HP Sure View8, een geïntegreerd privacyscherm om te beschermen tegen nieuwsgierige ogen in openbare ruimtes.

Tot 22,5 uur op één acculading

De apparaten zijn ook ontworpen om een Always-On, Always-Connected pc-ervaring te leveren. De apparaten bieden hierdoor een lange batterijduur, die tot 22,5 uur bedraagt in de Spectre x360 13 en tot 17,5 uur in de Spectre x360 159. De apparaten maken via Wi-Fi downloadsnelheden tot 1 gigabit mogelijk. Optioneel is het 13-inch model leverbaar met gigabit-class 4G LTE. Beide apparaten blijven in stand-by modus met internet verbonden, waardoor e-mails, kalenders en contacten continu worden bijgewerkt. De Wake On vingerafdruklezer maakt het mogelijk om snel in te loggen.

Gebruikers kunnen de prestaties van de Spectre x360 13 als de Spectre x360 15 bepalen met behulp van HP Command Center. Deze oplossing biedt maximaal vier standen om klanten te helpen de systeemprestaties, ventilatorsnelheden en thermische prestaties te optimaliseren op basis van de toepassing waarvoor het apparaat wordt gebruikt. Pas de ventilatorsnelheid aan om bijvoorbeeld een film stiller te bekijken of juist voor een groter vermogen om veeleisende programma’s zoals fotobewerking beter aan te kunnen.

Terwijl de Spectre x360 13 is ontworpen voor een on-the-go lifestyle met maximaal 8e Gen Intel Core processoren, is de Spectre x360 15 de krachtigste Spectre convertible laptop tot nu toe. Het apparaat biedt tot 20 procent meer prestaties dan de vorige generatie. De Spectre x360 15 is gericht op onder meer creatieve professionals die content creëren. De 15-inch convertible beschikt over een nieuw thermisch ontwerp, kan worden voorzien van de nieuwste zes-core 8e Gen Intel Core processoren en de optionele NVIDIA GeForce GTX 1050Ti met Max Q ontwerp. Daarnaast biedt de Spectre x360 15 verschillende weergavemogelijkheden, waaronder een optionele 4K touch display of tot 650-nit FHD display en tot twee Thunderbolt poorten ondersteunen dubbele 5K displays.

HP EliteBook x360 1040 G5

De nieuwe HP EliteBook x360 1040 G5 is een 14-inch covertible in een 13-inch vorm. Ontworpen met een unibody CNC aluminium chassis is ontworpen om strenge MIL-SPEC testen van het Amerikaanse Miniserie van Defensie te doorstaan.

Het apparaat is voorzien van maximaal 17 uur batterijduur, gigabit-klasse 4G LTE, een optioneel HP Outdoor Viewable Display met een anti-glare scherm en tot 700 nit display en het optionele HP Sure View. De EliteBook x360 1040 en alle Elite-apparaten zijn voorzien van HP's hardwarematige beveiliging en functies zoals het zelfherstellende BIOS HP Sure Start Gen 4 en HP Sure Recover met Embedded Reimaging waardoor klanten hun pc in enkele minuten weer in werkende staat terug kunnen krijgen.

De EliteBook x360 14 optionele gigabit-klasse 4G LTE, 8e Gen Intel Core Intel processoren, tot 32 GB geheugen en tot 2 TB opslagruimte.

PC personaliseren

Door een HP-partnerschap met Zazzle kunnen gebruikers decoratieve laser gesneden notebookhoezen voor HP Elite notebooks maken. Zo kunnen bedrijven gemakkelijk hun merk aan klanten laten zien en gebruikers een hoes voor eigen gebruik ontwerpen.

Daarnaast heeft HP twee nieuwe oplossingen geïntroduceerd om verbindingen te vereenvoudigen en de productiviteit op kantoor te maximaliseren. Beide zijn met het oog op veiligheid ontworpen. De nieuwe HP EliteDisplay E243d Docking Monitor biedt een eenvoudiger en zuiniger alternatief voor dock-and-monitor oplossingen met één USB-A kabel of één USB-C kabel voor data en video, evenals een pop-up privacy webcam. De nieuwe HP USB Fingerprint Mouse helpt gebruikers met speciale pc's om hun Windows 10-pc met één druk op de knop te ontgrendelen, waardoor veilige biometrische authenticatie mogelijk wordt. IT kan die inzetten voor toegangscontrole tot apparaten.

Beschikbaarheid

  • De HP Spectre x360 13 is naar verwachting in december beschikbaar in Nederland, vanaf €1299.
  • De HP Spectre x360 15 is naar verwachting in november beschikbaar in Nederland, vanaf €1899.
  • De HP EliteBook x360 1040 is naar verwachting in november beschikbaar in Nederland, vanaf €1650.
  • De HP USB Fingerprint Mouse is naar verwachting in Europa beschikbaar in januari, vanaf €43.
  • De HP EliteDisplay E243d Docking Monitor is naar verwachting eind november beschikbaar in Nederland voor vanaf €339.
Terug naar nieuws overzicht
Hardware