NetApp breidt Data Fabric uit naar edge, core en cloud
25-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

NetApp breidt Data Fabric uit naar edge, core en cloud

NetApp lanceert ONTAP 9.5, MAX Data, StorageGRID SG6060, NetApp Solution Support voor FlexPod en flashsnelheidsgarantie bekend gemaakt. De oplossingen breiden de NetApp Data Fabric verder uit over edge, core en cloud. Met de oplossingen wil NetApp organisaties de mogelijkheid geven om het volledige potentieel van kunstmatige intelligentie (AI) te benutten.

Volgens Gartner komt de wereldwijde omzet op basis van AI in 2018 uit op $1,2 biljoen in totaal, dat is 70% meer dan in 20171. IDC voorspelt dat tegen 2021 in bijna 75% van de commerciële bedrijfsapplicaties gebruik wordt gemaakt van AI. Bedrijven zijn van plan om AI te gebruiken om nieuwe en innovatieve bedrijfskansen te creëren die worden gestimuleerd door diverse, gedistribueerde en dynamische data, maar toch komen ze er vaak achter dat de meest waardevolle data vastzitten in silo's, worden gehinderd door complexiteit en te veel kosten met zich meebrengen om ook nog volop gebruik te kunnen maken van resource-intensieve AI-applicaties.

Edge, de core én cloud ondersteunen

“Op dit moment is een Data Fabric die de edge, de core én de cloud ondersteunt essentieel om succes te kunnen behalen met AI. Dit komt door de snelheid en de omvang van data die nu wordt gegenereerd en beheerd in IoT-apparaten en -sensoren, in on-premises datacenters en in hybrid-cloudomgevingen”, zegt Joel Reich (foto), EVP van Storage Systems & Software bij NetApp. “Door de integratie in NetApp Data Fabric van de nieuwe dataservices en oplossingen die we vandaag hebben aangekondigd, kunnen organisaties datapipelines versnellen binnen een hele onderneming om deeplearning-modellen te trainen en AI-oplossingen aan te sturen met de eenvoud, keuze en schaalbaarheid die nodig zijn om echte stappen te maken.”

NetApp ONTAP 9.5

NetApp ONTAP 9.5 helpt bedrijven hun dataservices te moderniseren met oplossingen die cloudintegratie, de all-flash performance en meer efficiëntie en eenvoud bieden. Met behulp van end-to-end NVMe-technologie worden essentiële workloads versneld. Datamanagement voor verschillende storageomgevingen, zowel flash, disk als cloud, wordt in de oplossing gecentraliseerd. Daarnaast automatiseert NetApp ONTAP 9.5 de archivering van data naar objectstores in de cloud of on-premise.

Daarnaast helpt de oplossing:

 • de implementatiekosten voor bedrijfscontinuïteitsoplossingen op meerdere locaties te verlagen
 • de leesperformance te versnellen met gecachte datasets binnen een cluster en op externe locaties 
 • besparingen op het gebied van storage-efficiëntie te verhogen tot maximaal 15% voor relationele database-applicaties.
 • de performance te verbeteren door automatische tiering van data tussen AFF-systemen en NetApp MAX Data op servers.

MAX Data

Met MAX Data kunnen klanten hun applicatieperformance verbeteren, zonder hiervoor de applicatiecode te hoeven herschrijven. MAX Data maakt gebruik van permanent geheugen in servers om geheugenachtige, minimale latency en flashachtige capaciteit te bieden.

MAX Data:

 • versnelt de performance voor applicatiedata, waardoor data voor AI-applicaties en realtime data-analyses sneller kan worden verwerkt;
 • versnelt de applicatiedatarecovery met dataprotectieservices voor permanent geheugen in servers;
 • verbetert de efficiëntie door minder servers te gebruiken en toch dezelfde of betere performance te behalen;
 • benut alle functionaliteit voor datamanagement van NetApp ONTAP.

Flashsnelheidsgarantie

NetApp biedt een garantie op latency, wat klanten voor AI-applicaties een voorspelbare lage latency geeft. Het bedrijf garandeert een consistent lage latency van 500 ms of minder.

NetApp StorageGRID SG6060 en NetApp Solution Support voor FlexPod

NetApp levert functionaliteit voor datamanagement en oplossingssupport om groeiende databronnen te kunnen benutten om AI-, machinelearning-, deeplearning-applicaties te voeden, te trainen en aan te sturen. Het bedrijf lanceert hiervoor NetApp StorageGRID SG6060 en NetApp Solution Support voor FlexPod.

NetApp StorageGRID SG6060:

 • biedt met flash versnelde objectstorage voor een snelle verwerking van gelijktijdige workloads ten behoeve van IoT, big data-analyses en machinelearning-omgevingen;
 • kan worden gecombineerd met ONTAP FabricPool.

NetApp Solution Support voor FlexPod:

 • Het supportteam beschikt over expertise op het gebied van alle belangrijke componenten van de hele oplossing: storage, storagenetwerk, compute, computebesturingssysteem, LAN-netwerk en hypervisor.
 • NetApp Solution Support omvat ook NetApp Converged System Advisor (CSA)-software, waarmee bedrijfsprocessen en het lifecyclemanagement van FlexPod worden vereenvoudigd. CSA maakt het mogelijk in een overzicht op één scherm de staat van het hele systeem te bekijken en helpt hiermee de tijd terug te brengen die nodig is om supportincidenten op te lossen.
Terug naar nieuws overzicht