Redactie - 25 oktober 2018

Canalys identificeert twaalf top leveranciers in de EMEA channel business

Canalys identificeert twaalf top leveranciers in de EMEA channel business image

12 leveranciers hebben de status "Champion" bereikt in de nieuwste Canalys Leadership Matrix voor EMEA, meer dan het aantal verdubbelde van februari dit jaar. AWS, Dell EMC, ESET, Fortinet, HPE, HP, NetApp en Sophos zijn de 'Champions' voor de eerste keer in 2018, terwijl Fujitsu, Lenovo, Palo Alto Networks en Veeam moet worden gefeliciteerd voor de indrukwekkende prestatie van het behouden van hun Champions status.

De Leadership Matrix combineert feedback van partners uit de Canalys Vendor Benchmark-tool met een onafhankelijke beoordeling door ervaren Canalys- analisten van het momentum van elke leverancier in het kanaal. Dit is gebaseerd op hun investeringen, strategie verbeteringen en uitvoering. Dell EMC, HPE, HP en Lenovo - vier van de zes belangrijkste leveranciers op het gebied van kanaalomzet in EMEA - hebben allemaal bijgedragen aan een substantiële groei voor het kanaal in de afgelopen 12 maanden. Vier van de 12 Champions zijn beveiligingsleveranciers, die de mogelijkheid benadrukken die IT-beveiliging voor partners creëert.

"Deze resultaten weerspiegelen het toegenomen belang dat technologieleveranciers plaatsen in hun partnerrelaties in het tijdperk van digitale en hybride IT," zei Alastair Edwards, Chief Analyst bij Canalys . "Tegelijkertijd worden leveranciers selectiever in deze relaties, terwijl partners meer diverse, gedifferentieerde bedrijfsmodellen nastreven. Dit maakt het de taak van de leverancier om een ??kanaal te beheren, nog complexer en risicovoller. In deze omgeving wordt de Champion-status in de leiderschapsmatrix een nog grotere prestatie. "

Met concurrentie om de aandacht van de meest succesvolle kanaalpartners te vergroten, kunnen gevestigde kanaalleveranciers het zich niet langer veroorloven zelfgenoegzaam te zijn. Canalys- analist Robin Ody zei: "Dit zou moeten komen als een wake-up call naar die verkopers in het" Straggler "-kwadrant, of degenen die hun posities hebben zien vallen. Naarmate meer leveranciers de contender-, kweker- of championkwadranten bereiken, lopen de achterblijvers het risico verder achterop te raken. "

De Leadership Matrix erkent ook leveranciers die enkele van de sterkste verbeteringen in partnerperceptie gedurende de afgelopen 12 maanden hebben gezien. "Growers", waaronder Acer, Adobe, APC, Apple, Citrix, Juniper Networks, IBM, Veritas en VMware, hebben allemaal geprofiteerd van hun investeringen in operationele verbeteringen, eenvoudigere processen en aantrekkelijkere financiële prikkels, evenals een sterkere betrokkenheid bij hun partners.

canalys-vendors-2018.jpg

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!