Redactie - 26 oktober 2018

Samenwerking dddrop 3D-printers en FM Industries Group

Samenwerking dddrop 3D-printers en FM Industries Group image

Het Duitse FM Industries Group is een wereldwijd opererende organisatie en marktleider in cabinets voor printers en kopieerapparaten. Vanuit een one-stop-shopping concept bedient het bedrijf succesvol de gehele keten, maar daar blijft het niet bij. “Uiteindelijk willen wij voor iedereen en voor elk merk een oplossing leveren. Daarom ontwikkelen we naast cabinets voor traditionele printers en kopieerapparaten nu ook onderzetkasten voor 3D-printers en workstations” zegt Eelco van Ommeren, bij FM Industries verantwoordelijk voor sales en marketing. Om die reden is de Nederlandse 3D-printer fabrikant dddrop met FM Industries in zee gegaan.

dddrop 3D-printers
dddrop is een professionele FDM 3D-printerfabrikant gevestigd in Doetinchem. Het dddrop-team heeft vele jaren ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en industrialiseren van producten. Al sinds 2004 werken ze professioneel met 3D-printers. Alle opgedane kennis en ervaring is gebundeld in de dddrop Leader-serie: de dddrop Leader TWIN, de dddrop Leader PRO en zeer binnenkort komt een opvolger op de markt. De dddrop 3D-printers zijn prachtige, op klantfeedback doorontwikkelde, FDM printers. Inmiddels zijn de printers wereldwijd bekend door het grote printformaat en de focus op functionaliteit. Door het verwarmde printer bed en de gesloten kast is het eenvoudig diverse soorten 3D-filament direct op het bed te printen met een perfecte hechting. Dit betekent dat met hoogwaardige industriële materialen geprint kan worden, waardoor de printers veel worden ingezet voor prototyping, voor het produceren van kleine series en meer en meer ook voor het printen van diverse productiehulpmiddelen.

Ontwikkeling onderzetkast
Het dddrop team is continu bezig met ontwikkeling, dit resulteert onder andere in de opvolger van de dddrop Leader Pro. Deze nieuwe 3D-printer, met onder andere een groot touchscreen, wordt zeer binnenkort gelanceerd. Een goed moment volgens dddrop om ook een bijpassend cabinet op de markt te brengen. FM Industries is ingeschakeld om samen een perfect passende onderzetkast te ontwikkelen. Het design is volledig afgestemd op de dddrop Leader series. Een ander belangrijk aspect in het ontwerpproces was de stabiliteit van de kast, om het printproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Dit resulteert in een degelijke verrijdbare kast, waarbij de printer op een ideale werkhoogte staat en waar voldoende opbergruimte is voor filament, printer bed cleaner en andere toebehoren. De dddrop onderzetkast is binnenkort verkrijgbaar via www.dddrop.com

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!