Witold Kepinski - 26 oktober 2018

Uitgaven voor cloud infrastructuur stijgen in Q3 2018 met bijna vijftig procent

Uitgaven voor cloud infrastructuur stijgen in Q3 2018 met bijna vijftig procent image

De wereldwijde markt voor cloudinfrastructuurdiensten groeide met 46% tot 21 miljard dollar in het derde kwartaal van 2018. In de VS gevestigde bedrijven vertegenwoordigden zes van de top 10-aanbieders, waarbij Amazon Web Services (AWS) de grootste blijft.

AWS groeide 45% tijdens het kwartaal om 32% van de totale uitgaven te dekken. Dit is nog steeds meer dan alleen Microsoft Azure (17%) en Google Cloud (8%), hoewel de kloof kleiner wordt naarmate klanten kiezen voor multi-cloudomgevingen. Alibaba Cloud, de hoogst gerangschikte provider in China, was de op drie na grootste aanbieder en groeide met meer dan 80% voor 4%.

China

De concurrentie tussen leveranciers van cloudinfrastructuurservices in de VS en China neemt toe door de escalerende handelsspanningen tussen de twee landen. De tarieven op de invoer van de VS in China worden gebruikt om ervoor te zorgen dat bilaterale afspraken worden gemaakt en druk China om in te stemmen met de eisen van de Verenigde Staten. Deze omvatten het openen van Chinese markten voor Amerikaanse bedrijven en het verwijderen van vereisten voor IP- en technologieoverdracht. De handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten benadrukte de cloud computing-sector als voorbeeld in de bevindingen van zijn onderzoek naar China eerder in maart. Het rapport stelde dat Amerikaanse cloudproviders gedwongen waren datacenteractiva te verkopen aan lokale Chinese partners in het kader van de China Telecommunications Regulation om in het land te blijven opereren.

Cloud Infrastructuur

"Amerikaanse en Chinese serviceproviders voor cloudinfrastructuur domineren momenteel hun respectievelijke thuismarkten, die waarschijnlijk niet snel zullen veranderen in het huidige politieke klimaat," zei Canalys Research Analyst Daniel Liu. "Maar de concurrentie tussen de twee groepen providers groeit in andere regio's, waaronder delen van Europa, het Midden-Oosten, Afrika en de ASEAN, omdat ze hun regionale voetstappen uitbreiden."

canalys-cloud-infrastructure-q3-2018.jpg

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!