G DATA vernieuwt security suite

26-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

G DATA vernieuwt security suite

G DATA lanceert G DATA Generation 2019 security suite. Deze suite bevat G DATA Antivirus, G DATA Internet Security en G DATA Total Security. De oplossingen zijn in de 2019 variant vernieuwd en bieden ook bescherming tegen Bitcoindiefstal en banking trojans.

De toenemende hoeveelheid cyberaanvallen, met Trojaanse paarden, phishing e-mails en illegale cryptomining, tonen aan hoe belangrijk het is om digitale apparaten te beveiligen. “Een groot deel van ons leven is gedigitaliseerd. Echter, meer gebruiksgemak gaat gepaard met een verhoogd risico voor gebruikers,” zegt Tim Berghoff (foto), Security Evangelist bij G DATA Software. "Elke minuut ontdekken we ongeveer negen nieuwe malware families die gegevens proberen te versleutelen, kopiëren of geld te verdienen. "Het is niet zo eenvoudig om onschadelijke software van schadelijke te onderscheiden. Dit is een probleem en het zorgt voor nieuwe uitdagingen. Een op handtekeningen gebaseerde verdediging is niet langer geschikt voor het snelle tempo van het internet. Proactieve next generation technologie is essentieel omdat het bescherming kan bieden tegen onbekende dreigingen.”

Meer 'fileless' malware

Malwareontwikkelaars proberen regelmatig de bescherming van antivirussoftware te vernietigen door nieuwe technologieën in te zetten. Vooral de dreiging van ‘fileless’ malware is de afgelopen jaren toegenomen. Om dit tegen te gaan heeft G DATA een Anti Malware Scanning Interface (AMSI) ontwikkeld. Deze technologie analyseert opdrachten die dynamisch worden gegenereerd door scripts, zodat dreigingen gestopt kunnen worden.

G DATA Generation 2019 vermindert het aantal interventies die gebruikers moeten uitvoeren door gebruik te maken van automatisering. Verbeterde browser plug-ins zorgen ervoor dat malware in de webbrowser effectiever wordt gedetecteerd. G DATA vergelijkt de URL's die in de browser zijn gedetecteerd met zijn eigen file cloud. Hierdoor kan manipulatie van geëncrypteerd dataverkeer worden voorkomen.

Vereenvoudigd licentiebeheer

De nieuwe gebruikersinterface in het ‘My G DATA’ klantenportaal vereenvoudigt licentiebeheer. Klanten van G DATA kunnen in dit portaal alles wat ze nodig hebben in één oogopslag vinden. Zo kunnen klanten via My G DATA een licentie uitbreiden, contact opnemen met de klantenservice of informatie vinden over G DATA.

Om het contact met de klantenservice te vereenvoudigen heeft G DATA een nieuwe functie genaamd 'Remote Support' geïntegreerd in G DATA Generation 2019 oplossingen. Deze feature biedt gebruikers de mgelijkheid snel een servicevraag te genereren, waarna de klantenservice contact opneemt met de klant om samen een oplossing te vinden.

Data blijft in Europa

Als Duitse IT-securityprovider garandeert G DATA klanten dat alle gegevens in Duitsland blijven en worden beschermd tegen toegang door derden. Het beveiligingsbedrijf benadrukt dat haar beveiligingsoplossingen geen achterdeurtjes voor inlichtingendiensten of andere autoriteiten bevatten.

G DATA beschermt klanten ook tegen de diefstal van cryptocurrencies zoals Bitcoin. De BankGuard technologie van het bedrijf is doorontwikkeld, waardoor deze nu ook Bitcoin- en Ethereum wallets kan beveiligen.

Beschikbaarheid

G DATA klanten met een geldige licentie kunnen hun product gratis upgraden. De nieuwe versies van de oplossingen zijn per direct beschikbaar. Een overzicht van de prijzen:

G DATA Total Security 2019

  • G DATA Total Security voor 1 PC: € 49.95
  • G DATA Total Security voor 3 PCs: € 69.95

G DATA Internet Security 2019

  • G DATA Internet Security voor 1 PC: € 39.95
  • G DATA Internet Security voor 3 PCs: € 59.95

G DATA Antivirus 2019

  • G DATA Antivirus voor 1 PC: € 29.95
  • G DATA Antivirus voor 3 PCs: € 44.95

De oplossingen zijn geschikt voor Windows 10/8.x/7 en vereisten tenminste 2 GB RAM (32 en 64 bit)

Terug naar nieuws overzicht
Security