Amazon boekt meeste winst met AWS cloud aanbod

27-10-2018 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Amazon boekt meeste winst met AWS cloud aanbod

Amazon boekte een solide derde kwartaal over zijn boekjaar 2018. De omzet steeg met 29 procent naar 56,6 miljard dollar. Dat is minder dan de  57,1 miljard dollar die analisten hadden ingeschat waardoor het aandeel daalde. Het netto-inkomen steeg naar 2,9 miljard dollar. De winst per aandeel van 5,75 dollar was hoger dan de verwachte 3,14 dollar.

De omzet van Amazon Web Services (AWS) steeg met 46 procent naar 6,7 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat van AWS van 2,1 miljard dollar was 77 procent hoger dan 1,2 miljard dollar van vorig jaar.  Het totale bedrijfsresultaat van Amazon voor het kwartaal was 3,7 miljard dollar, wat betekent dat AWS meer dan de helft van het feitelijke bedrijfsresultaat is. De cloud business van Amazon is dus een echte moneymaker.

AWS zal mogelijk nog meer geld binnenharken als het met het Pentagon het JEDI-contract binnenhaalt, een contract met een waarde van 10 miljard dollar en bijna exclusief geschikt voor AWS, dankzij de lange lijst met vereisten en de vraag van één leverancier voor de hele deal.

Amazon ceo Jeff Bezos belichtte verder de ontluikende Alexa Voice Service en het aantal verkochte Alexa-apparaten dat het afgelopen jaar meer dan is verdriedubbeld.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud