Sysdig introduceert totale cloud oplossing voor container management

31-10-2018 | door: Redactie

Sysdig introduceert totale cloud oplossing voor container management

Met een stevig statement trekt de Californische startup Sysdig de aandacht: “Versnel de acceptatie van containers in uw bedrijf en heb vertrouwen in de goede gang van zaken. Wij hebben een system ontwikkeld dat zorgt op een efficiënte en enkelvoudige manier voor het beveiligen en bewaken van uw kritische applicaties” aldus ceo Loris Degioanni.

Niet alleen geeft de Sysdig-oplossing inzicht in het beheer van de gebruikte containers (Docker, Kubernetes, DC/OS en OpenShift), het systeem maakt ook inzichtelijk wat er in en rond die containers gebeurt. Alle applicaties die in de containers werken, worden qua gedrag volledig inzichtelijk gemaakt. Een knappe prestatie. De software as a service omgeving (SaaS) is cloud native en werkt op de gangbare cloud platformen zoals Google, AWS en Azure.

Containers

Het management van Sysdig, dat opgebouwd is rond Loris Degioanni die als CEO/Founder al jaren aan de basis van Sysdig staat, is versterkt met Suresh Vasudevan (foto), de voormalige CEO van Nimble Storage. Deze versterking uit zich dan ook in een groeispurt en een heldere commerciële atrtegie. Het bedrijf is tegenwoordig prominent in San Francisco gevestigd en heeft zijn financiële basis met een nieuwe financieringsronde verder versterkt.

Security

Sysdig maakt zijn suite van container managementproducten als open source beschikbaar voor de markt. Met behulp van deze tools wordt de werking van de container inzichtelijk gemaakt en beheerd, omdat ook alle datastromen geanalyseerd worden. Zolang een container zich normaal gedraagt gebeurt er niets, wordt afwijkend gedrag door Sysdig Falco opgemerkt dan volgt er een alarmering. Het complete beheer van de containers omvat een monitoring, security en analyse component.

Cloud Applicaties

CEO Suresh Vasudevan wist het goed samen te vatten: “Steeds meer bedrijven, zo niet alle bedrijven, worden softwarebedrijven om optimaal aan de wens van de klant te kunnen voldoen. Een monolithische architectuur maakt steeds meer plaats voor een dynamische micro architectuur op basis van containers. Het is de cultuur van native cloud applicaties die uiteindelijk monitoring essentieel maakt. Goed inzicht krijgen in het functioneren van de containers is essentieel voor een verantwoorde bedrijfsvoering. Een krachtige analyse (Inspect) aangevuld met machine learning (kunstmatige intelligentie) is daarbij essentieel.

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud