Witold Kepinski - 29 oktober 2018

Microsoft aast gretig op JEDI cloud contract Pentagon

Microsoft zal alles inzetten om het lucratieve defensie JEDI cloud contract van het Amerikaanse Pentagon binnen te halen. Hierbij moet Microsoft met zijn Azure cloud het onder andere opnemen tegen AWS en Oracle Cloud die ook flink lobbyen. Google is wegens gewetensbezwaren van werknemers afgehaakt.

Brad Smith, topmanager bij Microsoft, vindt dat Microsoft goede technologie moet leveren aan Amerikaanse strijdkrachten en dat dit gepaard gaat over het ethische gebruik ervan. "Als het gaat om het Amerikaanse leger, zal Microsoft als bedrijf betrokken zijn", schreef Smith recentelijk in een blogpost.

Eerder plaatsten anonieme Microsoft-medewerkers op Medium, een platform voor sociale journalistiek, een artikel dat concludeerde: "Microsoft, bied niet op JEDI."

Maar daar heeft de directie dus geen boodschap aan. Smith: "Wij geloven dat het debat over de rol van de technische sector en het leger in dit land soms twee fundamentele punten heeft gemist. Ten eerste geloven we dat de mensen die ons land verdedigen onze steun nodig hebben en verdienen. En ten tweede, om zich terug te trekken uit deze markt is het verminderen van onze kans om deel te nemen aan het publieke debat over hoe nieuwe technologieën het best op een verantwoorde manier kunnen worden gebruikt. We gaan ons niet terugtrekken uit de toekomst. Op de meest positieve manier mogelijk, gaan we werken om het vorm te geven."

Lees de blog van Smith op de link.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!