Witold Kepinski - 29 oktober 2018

Dell EMC, IBM, Qumulo, Scality zijn leiders in object storage

Dell EMC, IBM, Qumulo, Scality zijn leiders in object storage image

Dell EMC, IBM, Qumulo, Scality zijn de leiders in de Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage. IT-leiders zijn op zoek naar agile, schaalbare en kosteneffectieve opslagruimte voor een steeds groter wordende hoeveelheid ongestructureerde gegevens. 

Het Gartner onderzoek evalueert de belangrijkste attributen, visie en uitvoerend vermogen van gedistribueerde bestandssystemen en leveranciers van objectopslag.

Het Gartner kwadrant is onderverdeeld in vier componenten die worden aangeduid als visionairs, nichespelers, uitdagers en leiders. Inspur, DDN, Huawei en SUSE zijn nichespelers. NetApp gaat van nichespeler naar visionair. Western Digital (HGST) en Cloudian zijn gepromoot van nichespelers tot uitdagers. Pure Storage is gepositioneerd als visionair. StorageCraft, een nichespeler, is exit en uit de Gartner MQ verwijderd.

De Gartner analisten gaan ervan uit dat tegen 2022 meer dan 80 procent van de bedrijfsgegevens zal worden opgeslagen in scale-out opslagsystemen in enterprise- en clouddatacenters, tegen 40 procent in 2018. Er zijn daarom tal van spelers actief in deze groeimarkt die niet in het Gartner kwadrant voorkomen. Dat zijn spelers zoals Minio,Veritas (Cognitive Object Storage), HPE CXFS, Oracle, NEC, Cohesity, Hedvig, Fujitsu en Microsoft.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!