Wouter Hoeffnagel - 29 oktober 2018

Levelfour neemt XRC ICT Group over

Glasvezelleverancier Levelfour Networks neemt met ingang van 1 november 2018 XRC ICT Group over. Met de overname breidt Levelfour haar organisatie aanzienlijk uit. Levelfour is een totaalaanbieder van glasvezelnetwerken- & technieken, inclusief bijbehorende diensten.

Levelfour Networks haalt met de overname van de XRC ICT Group en haar dochterorganisaties een aantal belangrijke pijlers in huis, die haar positie in markt verstevigen. “Voor ons is dit een strategische keuze en logische stap”, vertelt Peter Grotenhuis, CEO van Levelfour Networks. Door de overname kan het bedrijf totaaloplossingen op het gebied van glasvezel aanbieden. “Gevestigde partijen als KPN, Ziggo en Tele2 zijn ons natuurlijk jaren voorgegaan, maar het is nu tijd om daar een passend alternatief tegenover te kunnen zetten”.

Complementaire bedrijven

Binnen de XRC ICT Group zijn complementaire bedrijven aanwezig. Denk hierbij aan NXTcom, dat als internet service provider al gebruik maakte van onder andere de netwerken van Levelfour en een eigen telecomplatform NXTvoice in huis heeft waarvan landelijke providers en ook resellers gebruik maken. Daarnaast maakt XRC concepts onderdeel uit van de groep, dat met haar web-development team naam maakt in grote Europese overheidsprojecten en tevens zorgt voor slimme ontwikkelingen op web gebied.

Ook master distributeur Westcomm, dat in januari 2017 is toegevoegd aan de XRC ICT Group is een welkome aanvulling in het ontzorgen van partners. Vooral de neergang van ISDN verbindingen wordt daarmee snel opgelost met hybride toepassingen van merken en oplossingen van bintec en Wirewin. De basis van de XRC ICT Group werd gelegd door XRC services, dat bekend is van haar ICT portfolio in de Retail- & Horeca.

Vernieuwende trends

Met de overname van de XRC ICT Group wil Levelfour een sterke groei realiseren in de markt van glasvezelinfrastructuur. “Het is onze ambitie marktleider te worden”, zegt Grotenhuis. Naast de sterke salesorganisatie, brede vakkennis en goede customer care afdeling, brengt XRC ook een ICT- & web development team in, dat klantgerichte oplossingen realiseert. Met dit ontwikkelteam speelt Levelfour sneller in op de vernieuwende trends in de breedband- en telecommunicatiemarkt.

“De synergie die ontstaat met de samenvoeging van beide ondernemingen, biedt mogelijkheden die we anders niet zo snel hadden kunnen verwezenlijken”, aldus Grotenhuis.

Verhuizing en groeikansen

Na de overname verplaatst Levelfour Networks zijn operationele organisatie van Waalwijk naar het nieuwe hoofdkantoor van XRC in Nistelrode. De dochterondernemingen CrossNetworks en ParkNed verhuizen mee. Deze overgang dient voor eind 2018 afgerond te zijn. De krachten en activiteiten zullen dus binnen de vernieuwde Levelfour organisatie gebundeld worden en verder worden uitgebreid. In de toekomst wil het bedrijf ook diensten als 5G en straalverbindingen aanbieden.

Ook biedt de overname groeikansen in Belgie? en mogelijk Duitsland. Daar heeft Levelfour ook de ambitie eigen glasvezelnetwerken te bouwen en te exploiteren, vertelt Dave Spijker, CCO bij Levelfour Networks. Doelstelling is eerst de Benelux te veroveren, om daarna langzaam door te groeien binnen de Europese grenzen. De verwachting is dan ook dat meer overnames zullen volgen. “Wij streven ernaar om rond deze tijd volgend jaar ons werknemersaantal op het mooie ronde getal van 50 te hebben”, aldus Grotenhuis. Gezien de mogelijkheden in de markt sluit Grotenhuis snellere groei echter niet uit.

Dave Spijker (CCO) en Mike Noorbeek (COO) zullen namens de XRC ICT Group toetreden tot de directie van Levelfour. Deze directie bestaat naast CEO Peter Grotenhuis uit Wouter Gerritsen (CFO) en Robert Romer (CTO).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!