Arista introduceert 400 Gigabit Arista’s 7060X4 Series

30-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Arista introduceert 400 Gigabit Arista’s 7060X4 Series

Arista Networks, leverancier van software gebaseerde cloud networking oplossingen, introduceert twee platformen voor 400 Gigabit Ethernet. Daarmee speelt het bedrijf in op de groeiende behoefte aan meer performance in cloud-netwerken en datacenters voor kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en serverless computing.

Arista’s 7060X4 Series is gebaseerd op industriestandaard optische modules, waarbij klanten kunnen kiezen uit OSFP en QSFP-DD aansluitingen. De 400G leaf-spine connectiviteit en compatibiliteit met 100G-poorten naar de netwerkservers bieden een grote flexibiliteit bij het bouwen van hoge dichtheid leaf-spine netwerken voor steeds veeleisendere applicaties.

32 400G-poorten in 1u-chassis

De nieuwe platformen van Arista zijn gebaseerd op de Broadcom 12,8 Tbps Tomahawk 3 chips en ondersteunen 32 400G-poorten in een compact 1u-chassis. Elke 400G-poort is tevens te splitsen in vier 100G-poorten, waardoor maximaal 128 100G-poorten in een 1u-chassis worden ondersteund. Verder benutten uitbreidingen in de managementfuncties en load balancing van het Arista EOS buffering en routingresources op de chips van de nieuwe platformen.

Enkele kenmerken van de modules zijn:

  • 4x grotere brandbreedtedichtheid in vergelijking met de bestaande 100G 1U-switches
  • Geoptimaliseerde buffering en lagere applicatielatency voor AI- en opslagtoepassingen
  • ‘Elephant Flow Detector’ voor beheer van netwerkverkeer
  • ‘Dynamic Load Balancing’ en ‘Dynamic Group Multipath’ om prestaties in grote cloud en HPC-netwerken te optimaliseren
  • Grotere routingcapaciteit in combinatie met 2x zoveel IO voor een hyperschaalbare leaf-spine
  • Lager stroomverbruik geoptimaliseerd voor een maximale performance van 12,8 Tbps
  • Uniforme EOS-ondersteuning, inclusief cloud-gebaseerde automatisering, analyses en beschikbaarheid
  • Keuze tussen OSFP en OSFP-DD-aansluitingen die 50G/100G/200G en 400G ondersteunen

Adoptie van 400GbE-netwerken versnellen

“De introductie van Arista’s 7060X4 Series, gebaseerd op onze Tomahawk 3 chips, helpt de adoptie van 400GbE-netwerken te versnellen”, zegt Ram Velaga, senior vice president & general manager switch products van Broadcom. “Onze gezamenlijke oplossing adresseert de behoefte aan een substantieel hogere netwerkperformance en efficiënter stroomverbruik voor de nieuwe generatie cloud workloads.”

Twee modellen van de nieuwe 7060X4 Series zijn per direct leverbaar, terwijl andere configuraties de komende maanden verschijnen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud