Wouter Hoeffnagel - 31 oktober 2018

CloudBilling geeft inzicht in billing data

CloudBilling geeft inzicht in billing data image

De Nederlandse aanbieder van billing software CloudBilling introduceert CloudBilling Business Intelligence. CloudBilling biedt zo strategisch inzicht in onder andere klantgedrag en productprestaties. De billing data uit CloudBilling wordt ontsloten in een BI-omgeving en is zo uitgebreid te analyseren.

Met CloudBilling Business Intelligence kunnen analyses gemaakt worden op alle niveaus. Van periodieke standaard rapportages tot ad hoc analyses. Zo draagt CloudBilling bij aan een data-driven strategie. Voor CloudBilling, onderdeel van de Yellowtail Group is dit een belangrijke stap in hun lange termijn visie. “Ons uiteindelijke doel om billing data verder te kapitaliseren komt zo weer een stap dichterbij”, aldus Rob Coppen (foto), directeur CloudBilling. “Door de data uit CloudBilling breed analyseerbaar te maken kunnen we gaan nadenken over toekomstige uitbreidingen, zoals what-if analyses en alerting”.

“Vanuit het billing proces valt nog veel aanvullende winst te behalen bij organisaties”, stelt Coppen. Door deze BI-omgeving breed beschikbaar te maken in een organisatie blijft waardevolle informatie uit billing data niet beperkt tot de financiële afdeling. Alle betrokken partijen kunnen vanuit hun eigen vakgebied inzoomen op relevante informatie. “Denk aan customer life cycle management maar ook inzicht geven aan de sales organisatie. Met inzichten uit CloudBilling Business Intelligence zijn bijvoorbeeld accountmanagers gerichter te voorzien van data en zijn ze beter aan te sturen op hun performance en die van hun klanten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!