NEG-ITSolutions lanceert DaaS360

30-10-2018 | door: Wouter Hoeffnagel

NEG-ITSolutions lanceert DaaS360

Leverancier van IT-oplossingen, IT-diensten en IT-hardware NEG-ITSolutions lanceert een Device as a Service concept om organisaties volledig te ontzorgen van al hun eindgebruikers-devices. De klant betaalt een vast bedrag per maand, waarna zowel de levering van eindgebruikers-devices als alle bijkomende zaken zoals procurement, communicatie, planning, plaatsing, registratie, break-fix, administratie en zelfs de afvoer van oude hardware worden verzorgd.

"Organisaties hebben serieuze uitdagingen als het gaat om de aanschaf, uitrol, beheer en administratie van hun eindgebruikers-devices", zegt Leendert van Houwelingen, commercieel directeur bij NEG-ITSolutions. "Ze willen voorspelbare en transparante (lage) kosten, maar onderschatten wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf, administratie, uitrol en implementatie van alle laptops, PC’s, smartphones en tablets."

Betalen voor het gebruik, niet voor het bezit

“Met name grotere bedrijven willen zich geen zorgen meer maken over de totale lifecycle van hun eindgebruikers-devices. Van aanschaf tot afvoer. Daarom nemen wij hen al die zorg uit handen, zodat eindgebruikers zorgeloos en veilig kunnen werken”, aldus Van Houwelingen. “Zij willen betalen voor het gebruik, niet voor het bezit!”

IT-afdelingen staan op springen door de enorme werkdruk en het tekort aan mensen. Tegelijkertijd moeten hun eindgebruikers op iedere locatie veilig kunnen werken met hun devices om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. DaaS360 stelt organisaties ook in staat medewerkers een palet aan devices aan te bieden die aansluiten bij hun specifieke taken en persoonlijke behoeften, wat hen een aantrekkelijkere werkgever kan maken.

Oude devices veilig afvoeren

Bij DaaS360 worden ook voor de afvoer van de oude devices afspraken gemaakt met de afnemer. Data op oude apparatuur wordt door NEG-ITSolutions verwijderd en indien mogelijk krijgen oude devices een nieuwe bestemming. Zijn de devices aan het einde van de levenscyclus? Dan worden apparaten zoveel mogelijk gerecycled in secundaire grondstoffen.

Om het beheer van devices in goede banen te leiden maakt NEG gebruik van de lifecycle management tool PLUTO. Deze tool is door NEG in eigen beheer ontwikkeld en helpt bij het selecteren, aanschaffen, plannen, implementeren, registreren en afvoeren van eindgebruikers-devices.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility